NOVI SUDAR VEČITIH: “Ovde se za derbi živi i od derbija se živi”

derbi
kss.rs

Sutrašnji duel najvećih rivala biće 255. u bogatoj istoriji dva kluba a 4. tokom ove sezone.

 

Zvezda je na premijeri u domaćem takmičenju zabeležila ubedljivu pobedu u Subotici, a već u drugom kolu šampiona očekuje najveća pretnja u ovogodišnjem domaćem takmičenju.

Trenutni ovosezonski skor večitih rivala je 2:1 u korist Crvene zvezde, a trener ekipe Dejan Radonjić smatra da je svaka utakmica protiv Partizana motiv sama po sebi.

– Bez obzira na to što je drugo kolo u pitanju, utakmica ima rezultatski značaj. Iz iskustva to znamo i na osnovu toga pravimo analize. Na to dolazi i specifičnost derbija jer je to utakmica kada se sve zaboravlja šta je bilo tokom sezone – statistički parametri, kakav je odnos pobeda i poraza, kakva je forma… Ulazi se sa željom da se izvlači trenutni maksimum iz ekipe u želji da se savlada najveći rival. Ovde se za derbi živi i živi se od derbija. Bez obzira na utakmice koje se igraju mimo duela između Zvezde i Partizana. Tako je uvek bilo i uvek će biti tako. Motiv ne treba da tražimo, mi ga imamo. Pričati o tome u duelu protiv Partizana je izlišno – rekao je prvi strateg crveno-belih a preneo zvanični sajt kluba.

Ono što prati Crvenu zvezdu tokom dosadašnjeg dela sezone jesu kadrovski problemi. Stefan Jović će odsustvovati i na ovom susretu. 

– On je bio u Minhenu na pregledu, a nakon toga je nastavio sa planiranim radom. Nadam se i očekujem da će nakon ove utakmice početi da trenira sa ekipom što bi bilo jako dobro. Lazić koji je propustio meč sa Spartakom će biti u timu iako ima još problema, ali ne onakvih kako se predstavilo da je to povreda koju vuče još od Kupa, već je samo igrač koji će zbog ogromne potrošnje dobiti prostor da se spremi za završnicu prvenstva što je svakako najvažnije – kaže Radonjić.

Crno-beli su na premijeri imali velikih problema protiv ekipe Vršca. Ipak, ostvarena je značajna pobeda a posle sukoba na relaciji trener – kapiten, sva pažnja je usmerena ka pripremi za Večiti derbi.

– Zvezda ima prednost domaćeg terena, u našim susretima to ima posebnu težinu. Oni su dobar tim, imaju uspešnu sezonu – izjavio je trener Partizana Aleksandar Džikić za zvanični sajt kluba.

Meč se igra sutra od 20 sati u dvorani Aleksandar Nikolić.