VREMEPLOV: Košarkaška drama kakvu svet do tada nije video! (VIDEO)

koš
print screen/you tube.com/jcufer

Partizan je do završnog turnira NLB lige imao fantastičnu sezonu ali je čudesni koš Dušana Kecmana uz zvuk sirene, ovu generaciju učinio besmrtnom.

 

Tog 25. aprila 2010. godine, Partizan je u samo nekoliko sekundi imao titulu u rukama, pa je volšebno izgubio, a zatim na nestvaran način ponovo prigrabio.

Igrali su Crno-beli početkom 2010. godine nekoliko istorijskih mečeva, a pobede nad Barselonom, Panatinaikosom i Makabijem, pružili su priliku da u Parizu na fajnl foru napadnu i evropsku titulu. Ipak, ta sezona je doživela krešendo na završnom turniru Jadranske lige u Zagrebu.

Finale između Partizana i Cibone, u najavi je obećavalo veličanstvenu košarkašku predstavu ali je važnost utakmice donela veliku nervozu, dosta grešaka i mali broj poena.

Partizan je uz pomoć tandema Mekejleb – Marić i dominantnog skakača Robertsa, pokušavao da se na vreme odlepi od talentovane ekipe Cibone koja se uz pomoć sadašnjeg plejmejkera Partizana Gordona i Marka Tomasa, iznova vraćala u meč. Ne treba podsećati da su ova dva Cibonina igrača postigla po 31 poen.

Otišlo se u produžetak gde se nastavila rezultatska klackalica iz 4. deonice koja se završila rezultatom 60:60. Kad god bi Marić i Roberts doveli Partizan u kakvu-takvu prednost, Cibosi su se pre svega sjajnim šutem vraćali u utakmicu. 

Posle nekoliko promašenih napada, Partizan je imao lepu priliku da pri rezultatu 72:71 obezbedi novi produžetak, a verovatno i titulu. Roberts je promašio oba penala, a potom se u 7 sekundi odigrala neverovatna drama kakvu košarkaški svet nikada nije video.