KVALIVIKACIJE ZA LE: Ako prođe Litvance, Partizan putuje u Skandinaviju

Fudbaleri Partizana igraće protiv pobednika duela norveškog Nordsjelanda i švedskog AIK-a, ako prođu u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evropa, odlučeno je danas žrebom u Nionu. 

liga evrope
uefa.com

Partizan prvo mora da prođe drugo kolo, u kome igra protiv litvanskog Trakaja. Prva utakmica je u četvrtak od 20.30 u Beogradu, a revanš je sedam dana kasnije.

Crno-beli bi prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija igrali na gostovanju 9. avgusta, a revanš je sedam dana kasnije.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je da njegova ekipa prvo mora da razmišlja o dvomeču drugog kola kvalfikacija.

– Mi smo sigurno favoriti, sve je na nama, verujem u prolaz. Poraz u prvenstvu je opomena da se ekipa više stegne, mada smo u Evropi bolje igrali. Povređeni su nam napadači Nikolić i Ožegović, i oni neće igrati u prvoj utakmici protiv Trakaja. U tim se vraća Marko Janković, očekujem da će ekipa pozitivno odgovoriti i krupnim koracima da krenemo dalje – rekao je Iliev za klupsku televiziju.

Govoreći o trećem kolu, Iliev je rekao da trenutno ne zna kvalitete obe skandinavske ekipe.

– Mislim da su bolji od ekipa sa kojima smo do sada igrali, ali mogli smo da prođemo mnogo lošije na žrebu. Moramo da budemo zadovoljni – naveo je Iliev.