“MI SMO ZEMLJA SPORTA”: Olga Danilović odigrala VRHUNSKI MEČ i Srbiji donela poen u Fed kupu

Olga Danilovic
Beta

Teniska reprezentacija Letonije izjednačila je danas na 1:1 protiv Srbije u mini plej-ofu prve grupe Evro-afričke zone u Talinu. Podsetimo, zahvaljujući Olgi Danilović naša reprezentacija je povela, ali (nažalost) Dejana Radanović nije imala dovoljno snage za šestu teniserku sveta.

 

Prvi poen Srbiji donela je 304. teniserka sveta Olga Danilović pobedom protiv 15. na WTA listi Anastasije Sevastove od 6:2, 6:4.

Rezultat ne pokazuje kako je bilo. Odigrala sam vrhunski meč, znala sam da bez moje najbolje igre nemam šta da tražim na terenu. Od početka do kraja sam bila potpuno koncentrisana, gledala sam samo sebe, osećala sam da mogu da pobedim. Nijednog trenutka se nisam sputavala niti previše razmišljala, što više emocija pokazujem, to je lošije po mene, rekla je Danilović.

Danilović, 304. teniserka sveta, dodala je da se sa ekipom odlično pripremila za današnji meč.

Bila sam koncentrisana, znala sam šta treba da radim. Sve je bilo kako sam zamislila. Drago mi je zbog pobede, jer je ovo za Fed kup, to mi je dodatni motiv da pokažem šta znam i odakle dolazim. Mi smo zemlja sporta – navela je Danilović.

 

Međutim, Letonija je ubrzo izjednačila na 1:1 u mini plej-ofu prve grupe. Izjednačenje je, očekivano, donela šesta teniserka sveta Jelena Ostapenko, pobedom protiv 264. na WTA listi Dejane Radanović od 6:2, 6:1.

Kasnije je na programu meč dublova, a pobednik će se plasirati u baraž za popunu Svetske grupe B, koji je na programu 21. i 22. aprila.