“NEĆEMO IH DOČEKATI APLAUZOM”: Bivši selektor Hrvatske otkrio šta očekuje Srbiju u Splitu

Slavko Goluža
print screen/you tube.com/ BALKAN-HANDBALL.COM

Veliko je interesovanje u Hrvatskoj pred okršaj sa našim nacionalnim timom na predstojećem Evropskom prvenstvu, a izjave bivšeg selektora Slavka Goluže dodatno će podgrejati atmosferu u "Spaladijum areni".

  

Hrvatska je na Euru 2012 u Beogradu osvojila bronzanu medalju, što je bilo ispod očekivanja igrača i čitavog stručnog štaba našeg zapadnog suseda. Scene koje su se događale oko terena, dodatno su razočarale hrvatskog selektora, koji je danas pozvao rukometnu publiku u Splitu da na poseban način dočeka srpske reprezentativce:

– Utakmica sa Srbijom ni igračima nije baš kao svaka druga, poseban je to naboj. Naši momci su veliki emotivci, strašno se prazne i sigurno će biti i fizički i psihički ispražnjeni. Ali treba te emocije znati kontrolisati. Sigurno ih na tribinama nećemo dočekati aplauzom, ali očekujem da nitko nikoga neće gađati kovanicama i flašama kao što je bio slučaj u Beogradu – rekao je Slavko Goluža za N1.

Pred “balkanski klasik” lokalna policija je svim posetiocima uputila poseban apel, kako bi se rizik smanji  na najniži nivo.

– U petak od 15 sati biće uspostavljena potpuna blokada saobraćaja prema ‘Spaladium areni’. Zabranjen je ulazak i boravak u prostor objekta u alkoholisanom stanju, unošenje pirotehničkih sredstava, maskiranje lica kapom ili maramom, unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obeležjem kojima se iskazuje mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili verske pripadnosti. Zabranjeno je pevanje pesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili verske pripadnosti i bacanje predmeta u takmičarski prostor”, piše u saopštenju policije – upozorila je policija.

Utakmica u Splitu počinje u 20.30.