“NOVAK JE MOJ IZBOR”: Ivanišević najavio klasik u finalu Vimbldona!

Nekadašnji šampion Vimbldona Goran Ivanišević, veruje da će se u ovogodišnjem finalu sastati Novak Đoković i Rodžer Federer.

Beta

Đoković je do osmine finala stigao posle pobede nad domaćim igračem Kajlom Edmundom, a na putu ka finalu Vimbldona stoji mu prvi reket sveta Rafa Nadal.

– Novak je moj izbor iz svog dela žreba da stigne do finala pre turnira i, na osnovu onoga što smo videli do sada, to mišljenje se nije promenilo – rekao je Ivanišević Standard Sportu.

Osvajač Vimbldona iz 2001. godine kaže da se Đoković jeste mučio u četvrtfinalu Rolan Garosa, ali da je sve mnogo bolje izgledalo u Kvinsu. Đoković je u Kvinsu stigao do finala, gde je poražen od Marina Čilića posle preokreta Hrvata.

– Ako ništa drugo, te meč lopte u finalu Kvinsa koje nije iskoristio su mu možda i pomogle. Kod njega možete da vidite kako mu raste samopouzdanje u svakom meču. Na Kvinsu je možda bio malo umoran u trećem setu, ali ovde fizički izgleda dobro. A vera se pojačava i zato što je veliki broj nosilaca u njegovom delu žreba i to olakšava stvari – rekao je Ivanišević.