ORLOVI NEZADOVOLJNI ZAVRŠNICOM MEČA: “Pravili smo nedopustive greške, pobeda je najvažnija” (VIDEO)

Fudbalski reprezentativci Srbije složni su u oceni da su osvojena tri boda protiv Litvanije najbitniji u ovom trenutku, ali su nezadovoljni završnicom utakmice u kojom su umalo ostali bez pobede.

Beta/AP

– Dobro smo ušli u utakmicu, mislim da smo mogli do još nekog gola u prvom poluvremenu, a i u drugom smo imali neke prilike… Kada smo ih propustili i kada sam ja promašio penal, mislim da smo malo ‘pali’, bespotrebno su nas uhvatili na kontranapade i uz nekoliko grešaka u odbrani došli do prilika, koje ne smeju da nam se dešavaju. Osetili su da imaju šanse da postignu gol. Ipak, najvažnija su tri boda – rekao je Tadić novinarima posle utakmice u Viljnusu.

Srbija je večeras u gostima sa 1:0 pobedila Litvaniju na početku Lige nacija, a domaćin je u završnici susreta imao par dobrih prilika posle kontranapada.

– Moramo da analiziramo te situacije, da vidimo u čemu je bio problem. To ne sme da nam se dešava protiv ozbiljnijih ekipa – rekao je on.

Srbiju u ponedeljak na stadionu Partizana očekuje meč drugog kola protiv Rumunije.

– Mislim da će taj meč biti mnogo lakši… Igraćemo na našem terenu, a ovde nam veštačka trava nije išla. Malo je nezgodno igrati na veštačkoj travi, potrebnu je i telu vreme da se oporavi, ali nema alibija. Profesionalci smo i moramo da se prilagodimo na uslove. Analiziraćemo Rumune i idemo da ih pobedimo u ponedeljak – rekao je Tadić.

On je bio i strelac jedinog gola za Srbiju na današnjoj utakmici i to iz jedanaesterca. Tadić je pitanje pobednika mogao da reši u drugom poluvremenu iz penala, ali mu je golman Litvanije odbranio šut.

– Zapeo sam za veštačku travu. Hteo sam malo više po sredini da šutiram – kazao je Tadić.

Nad defanzivcem Milošem Veljković načinjen je drugi jedanaesterac na utakmici, a on je kazao da maksimalno trudio da obavi svoj posao na terenu.

– Prva utakmica je uvek teška. Moramo da se uigramo, moramo da bolje završavamo utakmice i da držimo loptu bolje – rekao je Veljković.

On je kazao da su reprezentativci posle utakmice bili nezadovoljni završnicom i pored pobede.

– Nismo bili zadovoljni u svlačionici, ali ipak najbitnije da počnemo s tri boda. Moramo bolje da igramo – rekao je Veljković i dodao da ima dobru komunikaciju sa Nikolom Milenkovićem s kim igra u tandemu.

Mladi fudbaler Nemanja Maksimović ocenio je da je Srbija igrala dobro tokom većeg dela meča.

– Odigrali smo dobar meč, osim poslednjih 10 minuta kada smo pali. To ne sme da nam se dešava. Sada imamo tri dana da se odmorimo i pripremimo za Rumuniju. Prvi put smo igrali u ovakvom sastavu, potrebno je vreme da se uigramo. Mislim da ćemo biti sve bolji iz utakmice u utakmicu – rekao je Maksimović.