POLUVREME ZA PAMĆENJE: Delfini sa Rumunijom igrali egal, a onda je krenuo URAGAN!

vaterpolo
waterpoloserbia.org

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je danas u Oradei Rumuniju sa 14:7 (4:3, 3:4, 3:0, 4:0) u trećoj utakmici Grupe A Svetske lige.

 

Srbija je tako zadržala maksimalan učinak u Svetskoj ligi, pa se posle tri utakmice nalazi na prvom mestu Grupe A.

Ekipa Dejana Savića 20. marta gostovaće Crnoj Gori, protiv koje će igrati za prvo mesto u Grupi A.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Dušan Mandić sa četiri gola, dok su po dva postigli Viktor Rašović, Gavril Subotić, Strahinja Rašović i Petar Tomić.

Podmlađeni sastav srpske reprezentacije odigrao je u Oradei utakmicu sa dva različita poluvremena. Opušteniji prilaz utakmici i motivisanost Rumuna učinili su da posle dve četvrtine rezultat bude izjednačen 7:7.

Posle velikog odmora Srbija je zaigrala znatno bolje, mreža je ostala netaknuta, a na drugoj strani raspoloženi Mandić i saigrači su se sedam puta upisali u strelce.

Meč su obeležili i to što je s klupe ekipu predvodio Uroš Stevanović, dok su mu asistenti bili Ćirić i Savić, a debitovao je Veljko Tankosić.

Reprezentacija je odmah posle susreta krenula za Beograd, a sutra uveče je trening na bazenu u Košutnjaku, te u sredu putuje u Split na Evropski kup.

Savić na Evropski kup vodi sledećih 15 igrača: Gojka Pijetlovića, Branislava Mitrovića, Mandića, V. Rašovića, Filipa Filipovića, Miloša Ćuka, Ognjena Stojanovića, Subotića, S. Rašovića, Nikolu Jakšića, Radomira Drašovića, Savu Ranđelovića, Nemanju Ubovića, Duška Pijetlovića i Djordja Lazić.

– Ovo je ekipa za turnir u Splitu. I dalje kombinujemo, odmaramo i osvežavamo igrače – rekao je selektor Savić.