DELFINI NEĆE BRANITI ZLATO: Vaterpolisti Srbije ostali bez završnog turnira Svetske lige!

Vaterpolo reprezentacija Srbije
facebook/Vaterpolo reprezentacija Srbije

Vaterpolisti Srbije neće biti u situaciji da brane zlatnu medalju u Svetskoj ligi, pošto nisu uspeli da se plasiraju na finalni turnir ovog takmičenja.

 

U završnici će igrati Crna Gora, koja je kao prvoplasirana završila u grupi A.

Nije se znalo do poslednjeg kola kakav će biti redosled u borbi za finalni turnir, pošto je “đetićima” bila potrebna pobeda od šest golova razlike protiv Rumunije, do koje su i stigli. Slavili su sa 12:4 i boriće se za najsjajnije odličje.

Međutim, nije na najbolji način počeo meč za Crnogorce, koji su se propisno mučili protiv rasterećenog rivala. Tako je posle 14 minuta bilo samo plus jedan (4:3), no situacija se u nastavku promenila.

U trećoj četvrtini su poveli sa 8:4, dok su u poslednjem kvartalu postigli još četiri kola i izborili su plasman na završni turnir Svetske lige. U situaciju da odlučuju u poslednjem kolu reprezentativci Crne Gore su došli posle izjednačenog međusobnog skora u duelu sa Srbijom – slavili su u Podgorici sa 11:8, dok je u Nišu bilo 7:4 za “delfine”. Tako je bolja gol razlika donosila odgovor ko će biti prvi u grupi, a Crnogorci su za nijansu bili efikasniji u duelima protiv Rumunije.

No, valja napomenuti i da je Dejan Savić svesno žrtvovao ovo takmičenje, jer je tokom celih kvalifikacija za finalni turnir igrao sa podmlađenim timom, koji će činiti okosnicu nacionalnog tima narednih godina.