TRIJUMF DOMAĆIH TAKMIČARA: Šampion Beogradskog maratona posvetio pobedu tek rođenoj ćerki!

Maraton
print screen/facebook.com/Beogradski maraton

Srpski atletičar Kristijan Stošić pobedio je danas na 31. Beogradskom maratonu.

 

Stošić je pobedio rezultatom dva sata, 45 minuta i 23 sekunde i prvi je domaći pobednik Beogradskog maratona od 2009. godine.

– Čestitam svima koji su izašli na stazu, baš je teško vreme, visoka je temperatura. Na startu je bilo svežije, ali na Novom Beogradu – borba sa samim sobom. Rezultat je u drugom planu, video sam da od rezultata nema ništa, pa sam išao na plasman, na sigurnu pobedu – rekao je 29-godišnji Stošić.

– Ovo je veliki uspeh za mene i moju porodicu i moj klub iz Vranja. Pre tri nedelje sam pobedio na maratonu u Jagodini, a pre dva dana sam dobio drugu ćerku i njoj posvećujem pobedu – dodao je on.

Drugo mesto zauzeo je srpski atletičar Miloš Dajević sa 2:51,34.

– Na početku se činilo da ide, dok je bilo svežije, a u drugom delu staze bilo je jako teško. Ovo je jedan od težih maratona za mene, iako ih nisam mnogo trčao. Međutim, ostvario sam lični rekord na ovoj stazi i zadovoljan sam, iako sam pre tri nedelje u Jagodini istrčao bolje. Dobra organizacija maratona, zahvalan sam svima – naveo je Dajević.

Treće mesto zauzeo je takođe srpski atletičar Nenad Milosavljević sa 2:51,38. 

– Bilo je jako teško na veoma lepoj stazi, najviše zbog vremena. Hvala Beogradjanima, oni su nam dali podršku da završimo ovako tešku trku. Prelep je maraton, trčaću i sledeće godine. Ovo je daleko od mog najboljeg rezultata, ali bilo je teško po ovom vremenu – rekao je Milosavljević.

Srpska atletičarka Nora Trklja bila je najbolja u konkurenciji dama.

Trklja je pobedila rezultatom tri sata, osam minuta i 46 sekundi.

Drugo mesto zauzela je Kednis Hol iz Južne Afrike rezultatom 3:15,09, a treća je bila srpska atletičarka Biljana Bursać sa 3:15,28.

– Puno mi je srce, ovo mi je omiljena trka. Zaista predivan događaj, divna organizacija. Bilo mi je naporno poslednjih 10 kilometara, ali ova trka sve poništva. Baku kad sam preživela na 36 stepeni, onda mi je sve lako – izjavila je Trklja novinarima posle trke.