NASTAVLJA SE FASCINANTNI NIZ: Zorana Arunović osvojila bronzu na Svetskom kupu u Čangvonu!

Zorana Arunović
Beta

Srpska reprezentativka u streljaštvu Zorana Arunović osvojila je danas bronzanu medalju u gađanju vazdušnim pištoljem na Svetskom kupu u Čangvonu, u Južnoj Koreji.

 

To je Zoranina 15. medalja na Svetskim kupovima, a do bronze je stigla rezultatom 219,2 kruga.

– Zorana je sjajno počela kvalifikacije. Nakon prve trećine bila je na drugoj poziciji. Druga trećina donela je značajan pad, koji je mogao da je košta ulaska u finale. Do kraja je uspela da poboljša realizaciju i da zabeleži rezultat koji je bio dovoljan za prolazak u osam najboljih. Samo su Srbija i Kina imale po dve predstavnice u finalu, što mnogo govori o kvalitetu naših takmičarki – rekla je njen trener i selektor za pištolj Jelena Arunović.

Bobana Momčilović Veličković je u istoj disciplini bila četvrta. Ona je “upucala” 196,5 krugova.

– Bobana je u osnovnom delu otpucala odličan rezultat od 577 krugova. Njeno ostvarenje pokazuje da održava odličnu formu koja joj je u februaru donela bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu. Sada je ostala bez odličja, ali i četvrto mesto na Svetskom kupu u veoma jakoj konkurenciji je izuzetan uspeh. Zadovoljna sam njenim nastupom na, za naše strelce, prvom Svetskom kupu ove godine – rekla je njen trener Jasna Šekarić.

Zlatnu medalju osvojila je Beloruskinja Viktorija Čajka (241,7 krugova), dok je srebro pripalo Kineskinji Ksiaođing Đi (241,2).

Danas su uspešni bili i srpski strelci puškom. Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović i Milenko Sebić su kroz eliminacije obezbedili mesto u sutrašnjim kvalifikacijama trostava tri puta 40 metaka.

Bilans Srbije posle četiri dana Svetskog kupa je tri finala i jedna medalja.