SRBI U FUTSALU U SUBOTU ZA BRONZU: Rusi imali više sreće

Futsal
Promo

Kovačević: Možemo da budemo ponosni na ove momke

 

Reprezentacija Srbije je stala u polufinalu. Rusija je slavila golom Romula u produžetku, u 44. minutu, pa će igrati u finalu, u subotu od 21 čas, protiv boljeg iz duela Španija – Kazahstan. Prethodno, tokom 40 minuta golove su dali Kocić u 26. i Simić u 36. minutu za Srbiju, a Eder Lima u 13. i Abramov u 33. minutu za Rusiju. U borbi za bronzu, „orlovi“ će igrati od 18.30 časova.

Svi mogu da budu ponosni na ove momke zbog svega što su pokazali, kako na ovoj utakmici, tako i na celom turniru. Uveren sam da nikoga nisu ostavili ravnodušnim. U polufinalu šampionata Evrope smo bili ravnopravan rival sa Rusijom, borili smo se lavovski i zbog toga svi igrači zaslužuju čestitke. Nažalost, iako su Rusi dugo imali pet prekršaja, nismo imali igrača sa tom svežinom da u situaciji jedan na jedan izbori još jedan i penal sa deset metara. Kocić je morao ranije da završi utakmicu zbog grčeva i velikog opterećenja, ali verujem da će biti spreman za subotu. Opteretili smo određeni broj igrača i sada je najbitnije da ih oporavimo i pripremimo se za novu tešku utakmicu u subotu. Naravno, čestitke zaslužuju i igrači i stručni štab Rusije i želim im sreću u finalu – rekao je selektor reprezentacije Srbije Aca Kovačević.

Kapiten Marko Perić je istakao da je tužan zbog današnjeg poraza od Rusije, ali da će ekipa učiniti sve da se oporavi i osvoji bronzu.

– Tužan sam, ali i ponosan na saigrače, na sve ono što smo prikazali na ovom turniru. Čestitke Rusima, ali ne bi bilo nezasluženo i da smo se mi našli u finalu. Nije kraj, još se igra i želimo bronzu. Treba da se odmorimo i što bolje pripremimo za utakmicu. Nema sumnje da će biti veoma teško, ali nas ovaj poraz neće slomiti – rekao je Perić.

Njegov saigrač Miloš Simić je naglasio da „orlovi“ nemaju za čim da žale. 

– Poraz jeste težak, ali smo stavili srce na terenu i zbog toga možemo da budemo samo ponosni. Igrali smo protiv jedne od najboljih evropskih reprezentacija i bili u prilici i da je pobedimo. Presudilo je iskustvo Rusije, to što uvek igra u završnici i bori se za trofeje. Rusi su igrali bolje nego prethodnih dana, a to je ono što krasi velike ekipe. Mi nismo rekli poslednju reč. Imamo snage za narednu utakmicu. Hoćemo bronzu – naglasio je Simić.