SPEKTAKULARNI TRIJUMF PETRIOTSA: Brejdiju dovoljno 15 minuta za NAJZNAČAJNIJI PREOKRET IKADA! (VIDEO)

Superboul
print screen/you tube.com/Extended Gaming

Petriotsi su napravli nešto neverovatno, nadoknadivši 25 poena u najvažnijoj utakmici ovog sporta.

 

Falkonsi su razbijali Petse, Met Rajan je bacio dva tačdauna za ogromnih 28:3 sredinom trećeg perioda, ali to nije bilo dovoljno.

Brejdi je u poslednjih 15 minuta odigrao meč karijere, sa lakoćom je osvajao jarde, maksimalno kažnjavao loše odluke rivala i sa dva TD doneo produžetak, a tamo još lakše stigao do end-zone da bi raninbek Džejms Vajt presudio Falkonsima.

Prvi kvartal je protekao u znaku odbrana da bi već sa početkom drugog, Met Rajan pokazao zašto je najkorisniji igrač lige. Falkonsi su uraganom stigli do izuzetno povoljnoh 21:0 a sve što je Nju Ingland učinio do poluvremena jeste jedno pretvaranje za 3 poena. Ipak već na početku treće deonice, Rajan je uspeo da baci novo uspešno dodavanje za tačdaun pa je i najvećim navijačima Petriotsa bilo jasno da je slavni klub pred ponoron.

Sve što su igrači iz Masačusetca uspeli do kraja trećeg dela jeste da smanje razliku na 19 poena. Falkonsi su imali nekoliko prilika da reše susret, ali ih nisu iskoristili. A kad je šest minuta pre kraja Brejdi pronašao Amendolu za novi tačdaun i pretvaranje za dva dodatna poena, Atlanta se našla u velikom problemu.

Nestala je ona sigurnost koju su imali, nestala je jednostavnost u napadu, obrana je pucala po šavovima, ali i takva, prestrašena Atlanta imala je dobitnu situaciju četiri minuta pre kraja. Sve što su trebali učiniti jeste da ukradu malo vremena i uspešnim pretvaranjem za tri poena ponovo odu na nedostižnih 11 poena.

Rajan je zaustavljen i na 3:38  do kraja Brejdi je krenuo u novi pohod. Tada je jedan od najvećih majstora ovog sporta uspeo da poveže akciju prešavši 91 jardu do tačdauna, koji je pao posle fantastičnog hvatanja Edelmana.

Šokirani Falkonsi u produžetku nisu postojali na terenu a Petriotsi su realizovali poslednji napad. Brejdiju je trebalo 4 minuta da organizuje poslednji udar kojim je napravljena nikada viđena serija od 31:0 za konačnih 34:28 i osvajanje Superboula.