“PAO SA STOLICE”: Miroslav Đukić više NIJE TRENER Partizana, klub saopštio KO GA MENJA već od ponedeljka!

FK Partizan zvanično je smenio Miroslava Đukića sa mesta trenera, a na toj funkciji zameniće ga Zoran Mirković.

Miroslav Đukić
Beta

Đukiću se stolica “tresla” još od početka prošle sezone, ali su mu dobri rezultati u Ligi Evrope, odnosno plasman u nokaut fazu takmičenja, spasili posao.

Međutim, crno-beli su loše počeli novu sezonu, poraženi su od Radnika na startu Superlige, tesno su pobeđivali u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pa je Đukić smenjen uprkos plasmanu u III kolo.

Smena je usledila nakon razočaravajućeg nastupa i remija sa Trakajem (1:1) u revanšu II runde u Litvaniji, jer su u klubu odlučili da je potrebno da se nešto promeni uoči dvomeča sa znatno težim protivnikom danskim Nordsjelandom.

“Miroslav Đukić nije više trener Partizana. Klub mu se zahvlajuje na svemu sto je dosad uradio za nas, kao što je i on zahvalan Partizanu. Rastajemo se u dobrim odnosima. Sada već bivši trener ne potražuje nikakvu nadoknadu od kluba, a sav dug prema njemu biće isplaćen u naredne dve godine”, potvrdio je generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

Direktor Partizana je takođe potvrdio da se klub dogovorio sa Zoranom “Batom” Mirkovićem da preuzme tim, a njegovo imenovanje se očekuje u ponedeljak.

Mediji spekulišu da će Partizan isplatiti Đukiću 250.000 od 400.000 evra koliko mu je sledovalo do isteka ugovora sa klubom iz Humske.

U međuvremenu, Partizan će protiv Mladosti u nedelju u trećem kolu SL sa klupe predvoditi dosadašnji Đukićev pomoćnik Žarko Lazetić.