POČINJE LIGA NACIJA: Orlovi u dobrom raspoloženju otputovali na prvo gostovanje

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je danas u Litvaniju, gde će početi novoformirano takmičenje Ligu nacija.

Beta

Reprezentativci Srbiće će posle dvočasovnog čarter leta doći u Vilnjus, gde će se u petak igrati utakmica protiv Litvanije.

– Idemo s ambicijom da pobedimo, ali danas svi igraju fudbal… Mi smo se pripremili na najbolji mogući način, verujemo u sebe i nadamo se pobedi – rekao je Nikola Milenković novinarima pred put u Litvaniju.

Utakmica će se igrati u petak od 20.45 na stadionu LFF, kapaciteta 5.067 mesta.

– Očekujemo motivisane Litvance. To je tvrda ekipa, očekujemo jak otpor, ali mi ćemo dati sve od sebe da pobedimo. Ima tu dva-tri igrača u napadu koji mogu da naprave problem, ali skautirali smo ih dobro tako da ne bi trebalo ništa da nas iznenadi – rekao je Milenković.

Antonio Rukavina je istakao da su Litvanci “nezgodna ekipa”, ali je istakao da njegova ekipa ide na pobedu u toj utakmici.

– Prva je utakmica i svako pokušava da udje u novo takmičenje najbolje što može i sigurno da će pokušati da nas dobiju. Sad, da li će igrati zatvorenije ili će da nas pritisnu, to ćemo još da vidimo. Ali, ono što je sigurno, mi idemo tamo na pobedu – rekao je Rukavina.

Pored Srbije i Litvanije, u grupi su još Rumunija i Crna Gora.

– S jedne strane, čast je što smo posle toliko godina dobili ulogu favorita, ali je možda i dodatni pritisak… Važno je da se svaki ciklus počne pozitivno, sve se negativno izdešavalo posle Svetskog prvenstva i eventualnom pobedom bismo dobili mir pred utakmicu s Rumunijom – rekao je Rukavina.