“PODSEĆAJU NA MOJ PARTIZAN”: Marko Nikolić otkrio tajnu o novom Zvezdinom napadaču

Ekipa srpskog stručnjaka izborila je evropsku jesen, ali tu nije kraj avanturi. Videoton ima priliku da u dvomeču sa AEK-om izbori učešće u Ligi šampiona što bi bio veliki uspeh mađarskog velikana.  

Marko Nikolic
fkpartizan.rs

Odlične rezultate Videotona prati velika popularnost trenera koji je prošle godine na neverovatan način doveo Partizan do duple krune, a potom malo neočekivano, odlučio da karijeru nastavi u Mađarskoj.

U razgovoru za “Mozzart sport” osvrnuo se na aktuelna dešavanja u svom bivšem klubu. Uputio je podršku novom treneru “Parnog valjka” i prisetio se zajedničkih trenutaka tokom priprema za trenerski poziv.

– Ako nekome znači, apsolutna podrška Bati. Fantastično je rešenje u datim okolnostima. Da su me pitali, njega bih predložio. Preuzeo je crno-bele u trenutku kad klub nije imao šta da izgubi, a on mnogo toga stavio na kocku. Hrabrost ga je uvek krasila. Svojevremeno sam bio deo Stručnog saveza FSS u školi za trenere, polaznici su, među ostalima, bili Tomić, Petrić, Mirković i Ivić, poslednja dvojica su se u startu odvojila po talentu i potencijalu, što može da bude veliki plus. Partizan pripada Mirkoviću. Kažu, nije iskusan, a ja vam kažem mora negde iskustvo da stiče. Gde drugo nego u klubu koji mu je prirodno okruženje? Neće mu biti lako, svi moraju da stanu iza njega, težak posao ga čeka, ali je u početnim utakmicama pokazao da ume – izjavio je Mirković za Mozzart sport.

Nikolić se osvrnuo i na sjajan rezultat Crvene zvezde koja kao i njegov Videoton ima priliku da predstojeću fudbalsku jesen igra na najvećoj evropskoj pozornici

– Napravili su dobar rezulat, ne može niko to da ospori. Imaju specifičan način igre, u nekim trenucima sa malim brojem primljenih golova podsećaju na Partizan iz sezone kad smo uzeli duplu krunu. Imaju i izvanredan budžet. Na primer, meni je Brazilac Kafu bio interesantan, ali je van domašaja Videotona. Koliko vidim, imaju i dva podjednako kvalitetna tima. U dobroj su poziciji. U nekim segmentima su dobro, stvarno vam kažem, baš dobro radili, pa im se to sad vratilo. Da se razumemo: ne smeta mi dobar rezultat Zvezde koliko bih voleo da vidim Partizan na tom mestu –  rekao je Marko Nikolić.