POSLEDNJI RAPORT PRED ŽALGIRIS: “Da se predstavimo NAJBOLJE ŠTO MOŽEMO u zemlji gde se voli košarka”!

Dušan Alimpijević
Beta

Početak najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi, igrači Zvezde dočekuju u dobrom raspoloženju, posle tri startne pobede u ABA ligi.

 

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su u Kaunas, gde ih sutra očekuje start nove sezone Evrolige protiv Žalgirisa.

Trener crveno-belih Dušan Alimpijević očekuje tešku utakmicu, ali želi dobru igru Crvene zvezde u jednoj od najlepših dvorana u Evropi sa vrlo vernim i bučnim navijačima:

– Mi smo taj mali cilj, mini plan koji smo imali da sa tri dobijene utakmice uđemo u Evroligu ostvarili. Sada sledi start Evrolige, koji za početak treba da potvrdi dobar rad u pripremnom periodu. U Kaunasu ćemo nastupiti kompletni, Lazić se polako uvodi, nije to još uvek na optimalnom nivou, Dangubić se oporavio od povrede, Feldin trenira sa ekipom od utorka. Crvena zvezda neće ni u jednoj utamici ići na to da je unapred izgubi. Borićemo se do kraja. Znamo neke naše realne ciljeve u Evroligi. Mnogi su pokazali i određeni dozu zabrinutosti, kako će Crvena zvezda uopšte izgledati u Evroligi, da li će uopšte napraviti tim. Sada posle ovog starta opet se pojavljuju neka očekivanja koja su veća. Ono što je sigurno, napravili smo kvalitetan sastav, a za nešto više, kao što je Evroliga, potrebno je dodatno vreme – navodi Alimpijević za zvanični sajt kluba.

Zvezdu u prvom kolu ovogodišnje Evrolige očekuje duel protiv izuzetno teškog protivnika koji će ove sezone pokušati rezultatom da opravda tradiciju i veliki renome u evropskoj košarci.

– Prvi protivnik je Žalgiris, ekipa i klub koji se ponaša slično kao i Crvena zvezda. Na prvom mestu, sa velikim brojem domaćih igrača, u zemlji koja se fanatično voli košarka i u kojoj je košarka sport broj 1.Tvrda čvrsta ekipa koja igra na ivici faula. Imamo tu pogodnost da su već odigrali 6 utakmica u domačem prvenstvu što nam je dalo mogućnost da ih dobro proanaliziramo.Idemo tamo da se prikažemo, ja se nadam u još boljem svetlu nego u prethodnim utakmicama, gde se videla i mala doza neuigranosti – rekao je Alimpijević.

Meč prvog kola Evrolige između domaćeg Žalgirisa i Crvene zvezde igra se u petak od 19 časova.