POVREDA JE RUŽNA PROŠLOST: Novak Đoković kreće u pohod na svoj četvrti Vimbldon!

"Ne vidim sebe da samo idem na Gren slem, uvek idem da ga osvojim", rekao je najbolji srpski teniser Novak Đoković pred početak najvećeg teniskog turnira na svetu.

Novak Đoković
Beta

Pre tačno godinu dana Đoković je odlučio da napravi pauzu zbog povrede lakta od koje se mesecima oporavljao, a mukotrpan povratak i nešto slabija forma odrazila se na njegove rezultate. Ipak, poslednji nastup u Kvinsu gde je naš najbolji teniser posustao tek u finalu, sjajna je najava za ovogodišnji Vimbldon na kome Đoković nastupa sa najvišim ambicijama.

U intervjuu za Sport klub Novak je otkrio da se oseća mnogo bolje nego tokom sezone, pa njegovi navijači širom sveta mogu očekivati još jedan pohod na najvredniji pehar u profesionalnom tenisu.

– Osećam se dobro. Imao sam samo jedan dan na Rolan Garosu i potom Kvinsu tokom kojih sam osetio bol u laktu, ali ništa značajno što bi moglo da me omete da nastupim na turniru. Za sada ne bih da govorim da je potpuno iza mene, ali je sve u redu – rekao je Đoković i dodao:

– Kvins je bio odličan turnir za mene. Ostaje žal za tom meč loptom… Odlučio je poen ili dva. Bio sam blizu i to mi uliva dodatno samopouzdanje pred početak ovog turnira – objašnjava Novak.

Na pitanje koliko je spreman za početak turnira na Ol Ingland Klubu 12-struki Gren slem šampion je odgovorio:

U prvom kolu Vimbldona Novak igra protiv Tenisa Sandgrena. Naš teniser se nalazi u onom delz žreba gde je i najbolje rangirani igrač današnjice Rafael nadal.

– Vrlo sam posvećen, volim ovu igru, zahvalan sam na podršci koju imam. Imam velike ciljeve i motive. Ne vidim sebe da samo idem na Gren slem, uvek idem da ga osvojim. To je bio slučaj u poslednjih 7, 8 godina. Sada je situacija drugačija, jer ni pozicija na tabeli nije visoka, nemam titulu više od godinu, ali lagao bih ako mi nije cilj da osvojim titulu. Sandgren je igrač kojeg nisam poznavao do Australijan Opena, na kome je došao do četvrtfinala, čime je zaslužio naše poštovanje. On nema mnogo toga da izgubi, a ja ću se potruditi da nastavim dobre partije – zaključio je Đoković.