PROTIV GRČKE I ESTONIJE SA TROJICOM POVRATNIKA: Đorđević saopštio spisak za nastavak kvalifikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objavio je danas spisak igrača za utakmice sa Grčkom i Estonijom, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Saša Đorđević
Printscreen/Youtube

Kako je danas saopštio Košarkaški savez, Đorđević je skratio spisak na 16 igrača.

Košarkaši Srbije okupiće se u nedelju u Beogradu i početi pripreme za takmičenje u četvrtom “prozoru” kvalifikacija, za utakmice sa Grčkom, 13. septembra u Iraklionu i Estonijom tri dana kasnije u Beogradu.

Na selektorovom spisku su: Bogdan Bogdanović (Sakramento), Nemanja Bjelica (Sakramento), Nemanja Nedović (Armani), Dragan Milosavljević (Unikaha), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Stefan Jović (Bajern), Vladimir Lučić (Bajern) i Stevan Jelovac (Bamberg).

Pozvani su i Marko Simonović (Zenit), Miroslav Raduljica (Djangsu Dragons), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Vasilije Micić (Anadolu Efes), Aleksa Avramović (Vareze), Dejan Todorović (Mursija), Uroš Luković (Mornar) i Ilija Đoković (Borac).

Srbija se u drugoj rundi kvalifikacija nalazi u Grupi L sa Grčkom, Izraelom, Estonijom, Nemačkom i Gruzijom.

U petom “prozoru” Srbija gostuje Izraelu 30. novembra, pa dočekuje Grčku 3. decembra. U sklopu poslednjeg “prozora” kvalifikacija 21. februara, Srbija gostuje Estoniji, a tri dana kasnije dočekuje Izrael.