PUBLIKA ZVIŽDI, A ON MELJE RIVALE: Đoković bolji od Souze za četvrtfinale US Opena! (VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je danas pobedio Portugalca Žoaoa Souzu u tri seta - 6:3, 6:4, 6:3.

Beta/AP

Đoković je do pete pobede nad Souzom u isto toliko mečeva stigao posle dva sata igre na “Artur Eš” stadionu po izuzetno toplom vremenu.

Posle prva dva gema u meču u kojem su teniseri lako osvojili svoj servis gem, razvila se velika borba u trećem. Đoković je iskoristio drugu brejk loptu i stigao do prednosti, a potom je brejkom u devetom gemu potvrdio osvajanje prvog seta.

Portugalac je bolje počeo drugi set, iskoristio je greške Đokovića i poveo sa 2:1, ali je nekada najbolji teniser sveta odmah uzvratio istom merom i izjednačio na 2:2. Brejk prilika u drugom setu potom nije bilo sve do desetog gema kada je srpski teniser napravio novi brejk i stigao na samo set od plasmana u četvrtfinale.

I Đoković i Souza su u trećem setu bili sigurni na svoj servis sve do osmog gema. Tada je srpski teniser napravio odlučujući brejk za četvrtfinale poslednjeg grend slem turnira u sezoni.

Srpski teniser će se za plasman u polufinale boriti sa Australijancem Džonom Milmanom. On se plasirao u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je rano jutros napravio veliko iznenađenje pobedivši Švajcarca Rodžera Federera sa 3:6, 7:5, 7:6(7), 7:6(3).