RONALDO RASTUŽIO MAROKO: Minimalac Portugala za prvu pobedu na Mundijalu! (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Portugala pobedila je danas u Moskvi selekciju Maroka sa 1:0, u utakmici drugog kola Grupe B Svetskog prvenstva. 

Beta

Strelac jedinog gola bio je Kristijano Ronaldo u četvrtom minutu. 

Portugal je ovom pobedom napravio veliki korak ka nokaut fazi, pošto je trenutno prvi na tabeli Grupe B sa četiri osvojena boda. Maroko je doživeo i drugi poraz i izgubio je šanse da se nađe u osmini finala.

Utakmica pred skoro 80.000 navijača na stadionu Lužnjiki nije mogla da počne bolje po fudbalere Portugala, pošto su do prednosti stigli posle samo četiri minuta igre. Posle kornera kombinovali su Bernardo Silva i Mutinjo, koji je potom centrirao, a Ronaldo je loptu glavom poslao u mrežu Maroka.

Marokanci su se, nakon tog gola Portugala, vrlo brzo oslobodili pritiska i postajali sve opasniji pred golom šampiona Evrope.

Ronaldo, evropski fudbaler s najviše postignutih golova za svoju reprezentaciju, u 39. minutu je dobro proigrao Gonsala Gedeša, ali je golman Maroka bio na pravom mestu.

Maroko je imao dobru priliku u 57. minutu preko Jonesa Belande, ali je Rui Patrisio sjajno intervenisao.

Fudbaleri Maroka su do poslednjih 30 minuta meča opsedali gol protivnika, ali su se Portugalci dobro branili i na kraju i odbranili.

U drugom meču Grupe B večeras od 20.00 igraju Iran i Španija.

U poslednjem kolu, Portugal igra protiv Irana, a Maroko protiv Španije.