ŠAĆIRI I DŽAKA ODLAZE KUĆI: Šveđani se plasirali u četvrtfinale Mundijala, tamo čekaju Kolumbiju ili “Gordi Albion”

Fudbalska reprezentacija Švedske plasirala se u četvrtfinale Mundijala u Rusiji, pošto je u Sankt Peterburgu u osmini finala savladala Švajcarsku 1:0 (0:0).

Beta

Reprezentacija Švedske pobedila je Švajcarsku 1:0 (0:0) na stadionu “Krestovski” u Sant Peterburgu i plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva. Gol odluke postigao je Emil Forsberg u 66. minutu.

Fudbaler Lajpciga je snažno pucao sa 18 metara, lopta je zakačila Akanđija i završila u mreži. Taj Forsbergov projektil bio je dovoljan za prvi plasman Švedske među osam najboljih, još od 1994. kada je ta skandinavska reprezentacija na Mundijalu u Americi bila treća.

Švajcarska, predvođena Albancima Šaćirijem, Džakom i Džemailijem, ide kući!

Poslednju utakmicu osmine finala odigraće Kolumbija i Engleska od 20 časova. Južnoamerička ekipa biće oslabljena neigranjem Hamesa Rodrigeza, koji će ostati na klupi zbog povrede, što će “Gordi Albion” pokušati da iskoristi. Ostrvljani sve nade polažu u svog predvodnika Harija Kejna, koji trenutno prednjači na listi najboljih strelaca na šampionatu. Međutim, ne treba zaboraviti ni Radamela Falkaoa. Kolumbijci čvrsto veruju da njihov kapiten može da bude ključna figura na terenu u odsustvu Hamesa.

Pobednici ova dva duela suprotstaviće se jedan drugom u četvrtfinalu.