SPEKTAKL NA MUNDIJALU: Domaćini u četvrtfinalu, Rusija poslala ŠPANIJU KUĆI

Fudbalska reprezentacija Rusije plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto je danas u osmini finala posle boljeg izvođenja jedanaesteraca pobedila Španiju.

Beta

Posle regularnog dela utakmice i produžetaka na stadionu Lužnjiki rezultat je bio izjednačen 1:1, da bi Rusi u penal seriji slavili sa 4:3, i usled nerealizovanih jedanaesteraca Kokea i Jaga Aspasa.

Španija je povela autogolom Sergeja Ignaševiča u 12. minutu, da bi izjednačenje Rusiji doneo Artjom Dzjuba u 41. iz jedanaesterca.

Rusija će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela izmedju Hrvatske i Danske.

Španije je protiv domaćina Mundijala bila dominantna gotovo tokom cele utakmice. Imala je veliki posed lopte i mnogo šuteva ka golu Igora Akinfejeva, ali za nešto više od 120 minuta igre uspeli su samo jednom da ga savladaju.

Ekipa Fernanda Jera povela je autogolom Ignaševiča u 12. minutu, kog je lopta u duelu sa Serhiom Ramosem posle jednog prekida s desne strane pogodila u petu i prevarila Akinfejeva.

Imali su Španci inicijativu i posle vodećeg gola, medjutim, napadi na prepunom stadionu Lužnjiku nisu doneli mnogo rezultata.

U finišu prvog poluvremena posle jednog kornera, Rusija je došla do izjednačenja i to iz jedanaesterca, kada je Djerar Pike u svom kaznenom prostoru igrao rukom. Siguran izvodjač najstrože kazne bio Dzjuba u 41. minutu.

Rusija je u drugom poluvremenu, kao i u oba produžetku uglavnom bila koncentrisana na odbranu svog gola, dok je svoju priliku čekala iz kontranapada.

Španija je pokušavla da probije bedem ispred gola Akinfejeva po jakoj kiši u Moskvi, ali u tome nisu uspeli, pa je pobednik odlučen posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca.

U penal seriji sigurni izvodjači za Španiju bili Andreas Inijesta, Djerar Pike, Ramos, dok je u trećoj promašio Koke, a u petoj je Akinfejev odbranio Aspasu. S druge strane za Ruse su golove postigli Fedor Smolov, Ignaševič, Aleksandar Golovin i Denis Čerišev.