SVETSKA SENZACIJA, GRK KOJI JE POBEDIO NOLETA: Sport mu je u krvi, u porodici već ima OLIMPIJSKO ZLATO

Srpski teniser Novak Đoković eliminisan je sinoć sa masters turnira u Torontu, pošto je u osmini finala izgubio od Grka Stefanosa Cicipasa u tri seta, 3:6, 7:6 (5) i 6:3.

Beta

U prvom duelu Cicipasa i Đokovića Grk je do pobede došao posle dva sata i 17 minuta igre. Cicipias će u četvrtfinalu masters turnira u Torontu igrati protiv boljeg iz duela između Rusa Danila Medvedeva i Nemca Aleksandra Zvereva.

Stefanos Cicipas, dvadesetogodišnji grčki teniser, odigrao je sjajan meč, odlično je koristio Đokovićeve greške i tako je došao do pobede karijere. Ovo mu je peta pobeda nad igračima koji su među najboljom desetoricom na svetu.

Dolazi iz sportske porodice, pošto je njegova majka Julija Salnikova bila vrhunska teniserka, a i sestre su mu teniserke. Njegov deda, fudbaler Sergej Salnikov, do sada je bio najveća zvezda u porodici pošto je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Melburnu 1956. godine.

Zato verovatno nije ni čudo što je Stefanos više puta isticao kako bi, da nije teniser, bio fudbaler.

Govori tri jezika – grčki, ruski i engleski. Veliki je filmofil i obožava da ide u bioskop. Navijač je fudbalskog i košarkaškog kluba Olimpijakos.

Mladiću predviđaju blistavu budućnost i da će se jednog dana naći u samom svetskom vrhu tenisa.