“Tenis mi ne fali”: Federer otkrio šta radi od kad je u penziji, a rekao i da je TUŽAN zbog OVE stvari(FOTO)

Rodžer Federer se i zvanično penzionisao pre godinu i po dana, poslednji meč odigrao je na Lejver kupu, a kako sam kaže, tenis mu ne fali.

printscreen

Švajacarac je u intervjuu za magazin „Dži-Kju“ pričao o svojim najvećim rivalima, posebnim trenucima u karijeri, ali i o životu koji trenutno vodi.

„Pratim šta rade Đoković i Nadal. Znam kada Novak obori neki rekord ili kada se Rafa sprema za povratak. Naravno, ne organizujem svoj život tako da gledam šta oni rade, ali pratim tenis. Tužan sam što Nadal ne može da igra koliko želi. Znam da se povukao iz Indijan Velsa, ali nadam se da će se vratiti takmičenjima“, rekao je Federer.

Srećan je što se penzionisao prvi, bar kada je reč o teniserima iz „velike četvorke“.

Kada sam odigrao poslednji meč u Londonu, bio sam okružen Endijem, Novakom, Rafom i Borgom. Rekao sam da je adekvatno da budem prvi koji će se povući. Sada njih čeka sličan trenutak. Bilo bi mi žao da se Mari ranije povukao zbog kuka ili Nadal zbog svojih kolena. Bio sam srećan što sam prvi otišao i nadam se da će oni uraditi ono što žele“, dodao je Rodžer.

Trenutno Švajcarac uživa u penziji, više nema želju za takmičarskim tenisom.

Takmičar koji je bio u meni, potpuno je nestao. Otišao je. Veoma sam ponosan na sve što sam postigao, nikada neću zaboraviti kada sam oborio Samprasov rekord.“

View this post on Instagram

A post shared by GQ Sports (@gqsports)


Tenis igra samo rekreativno, sa suprugom i decom, koji su mu kroz život i karijeru velika podrška.

Svi me pitaju kako se osećam, a ja kažem da mi tenis ne fali. Osećam potpuni mir. Verovatno i zato što znam da mi je moje koleno, moje telo i moj mozak ne bi dozvolili da budem tamo. Osećam da sam sve izvukao iz moje karijere. Sve sam probao. Volim da igram tenis kada sam sa svojom decom. Pre mesec dana sam prvi put rezervisao teren da bih igrao sa mojom suprugom i decom“, objasnio je Federer.

Otkrio je i šta ga je posebno plašilo.

Poslednje godine su bile veoma teške. Zato sada osećam veliko olakšanje. Osećao sam da je kraj karijere blizu, patio sam u tim trenucima jer sam znao da će biti teško. I u Londonu i sve što je prethodilo. Uvek me je plašilo igranje poslednjeg turnira. Da ne znam da li ću ga završiti u prvom kolu ili u finalu. Protivnik ode a ti ostaneš sam sa mikrofonom. Pričaš i sve je gotovo. Ovako je ispalo bolje, bio sam okružen mojim najbližim rivalima.“