JEDVA ČEKA PRVI MEČ: Odbrana titule u Madridu preokrenula bi čitav tok sezone!

Novak Đoković
Printscreen/Youtube

Drugi teniser sveta Novak Đoković sledeće nedelje brani titulu na Mastersu u Madridu. Naš teniser ove sezone beleži rezultate daleko slabije od očekivanih, a eventualni uspeh u španskoj prestonici mogao bi da promeni trenutnu situaciju.

 

U najavi nastupa za sledeći veliki turnir, Đoković je evocirao sećanja na prošlu sezonu koja je do Roland Garosa bila perfektna.

– Za mene je to bila fantastična nedelja, imao sam jake rivale i teške borbe i na kraju okrašaj sa Endijem u finalu. Od tada smo igrali veliki broj finala, uključujući Rim, Pariz i London. Svaki turnir je priča za sebe, ali mi je osvajanje Madrida dalo ogromnu dozu samopouzdanja – rekao je Đoković za sajt turnira.

Madrid je jedan od omiljenih turnira našeg tenisera, a tokom poslednjih 10 godina njegova završnica je donela neke od najuzbudljivijih duela članova “velike četvorke” . Ipak poslednji uspesi Rafaela Nadala izdvajaju ga kao najvećeg favorita uz napomenu da se veliki turnir igra na terenima gde će imati značajnu podršku svojih usnarodnika.

– Rafa ima sjajan početak godine, bio je blizu osvajanja Australian Opena i biće vrlo opasan na šljaci. Rodžer je potvrdio kakav je šampion i velika je stvar za tenis da ima ovakvog Federera – objašnjava Đoković.

Federer je otkazao nastup na ovogodišnjem turniru u Madridu a jedan od razloga je temeljna priprema za drugi grend slem u sezoni.

Masters u Madridu igra se od 5. do 14. maja