TRIJUMF U RIMU: Đoković lako do četvrtfinala

Djokovic
printscreen

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu pobedom u dva seta nad Robertom Bautistom Agutom - 6:4, 6:4.

Drugi reket sveta savladao je Španca posle 101 minuta igre, a u narednom kolu čeka ga bolji u okršaju između Keija Nišikorija i Huana Martina del Potra.

Prvi poena na meču pripao je Agutu, pošto je posle duge razmene Đoković izbacio lopticu u aut. Usledila su tri laka poena Španca za prvi dobijeni gem u meču.

Srpski teniser startovao je sigurno sa tri uzastopna poena, međutim tada je usledio manji pad u igri, što je Bautista znao da iskoristi 40:30. Usledila je sigurna igra sa osnovne linije za 1:1 u gemovima.

U drugom servis gemu Bautiste-Aguta viđena je slična igra kao u uvodna dva gema, Novak je uspeo da dođe do 40:30, ali je onda posle dužene razmene ponovo pogrešio.

Veoma mirno su otvorili meč obojica tenisera, a drugi reket sveta bez problema je dobio četvrti gem na meču za izjednačenje 2:2.

Kao i u uvodnim gemovima Bautista Agut igrao je sigurno i nije dopustio Novaku da dođe do brejk lopte, 3:2.

Објава коју дели Tennis TV (@tennistv) дана

Odličnim servisima, a potom i forhendima drugi teniser sveta lako je došao do tri gem lopte, ali je tada usledio veliki pad, što je Španac iskoristio za prvo izjednačenje na meču 40:40. Usledile su dve jeftine greške dvadesetog tenisera sveta za 3:3.

Novak je servirao za potvrdu brejka, međutim ušao je dosta stegnuto, što je Agut iskoristio za 15:30. Usledio je poklon Španca, ali je istom merom uzvratio i Đoković, pa je dvadeseti teniser planete stigao do prve brejk lopte na meču.

Sigurnim servisima u naredna dva poena, srpski teniser spasao je brejk loptu a potom došao i do gem. Odličnim bekhendima, a potom i forhendima Novak potvrđuje oduzeti servis i dolazi do prednosti od 5:3.

Bautistu Aguta nije omelo to što nije uspeo da vrati brejk i uz par grešaka Đokovića uspeva da smanji na 5:4.

U narednom gemu Novak je servirao za prvi set, a dobrom igrom sa osnovne linije srpski teniser došao je do dve set lopte 40:15. Drugi reket sveta uspeo je da iskoristi prvu, pa tako rutinski dobija prvi set 6:4.

Drugi set otvoren je servisom Španca, koji uz malo manje problema dobija prvi gem.

Slično se igralo i u narednom, kada je Đoković bio pri servisu. Srpski teniser je igrao solidno i sa dva izgubljena poena dobija gem za izjednačenje, 1:1.

Međutim, dobru igru iz prvog seta Novak je primenio u trećem gemu drugog seta, kada je stigao do tri uzastopne brejk lopte. Prvu nije iskoristio, ali zato jeste drugu i tako napravio veliki korak ka četvrtfinalu.

Usledio je servis gem Novaka u kojem je trebao da potvrdi brejk iz prethodnog gema. Drugi reket sveta sada nije dopustio da mu padne koncentracija i bez velikih problema dobija gem, za 3:1.

Španac je sigurno krenuo peti gem drugog seta, što se videlo i u rezultatu 30:0. Do kraja gema Novak je uspeo da osvoji dva poena, ali to je bilo sve, pa je dvadeseti igrač planete smanjio na 3:2.

Rasplamsala se igra u nastavku meča, Agut je konačno počeo da pogađa vinere, međutim odličnim servisima Novak nije dopustio da Španac dođe do brejk lopte, 40:30. Usledila je prelepa razmena, Španac je drop šotom pozvao Đokovića na mrežu, a potom ga i lobovao za izjednačenje 40:40.

Najboljim forhendom Bautiste na meču, Španac dolazi do brejk lopte, a potom i oduzima servis gem Novaku za 3:3.

Igra se dosta ubrzala u ovom delu meča, što je više odgovorala Špancu koji je odličnim forhendima stigao do gem lopte 40:30. U narednom poenu Đoković je pogrešio, pa je tako Agut dobio treći uzastopni gem.

Ipak, to nije omelo srpskog tenisera koji odličnom igrom sa osnovne linije dobija osmi gem drugog seta i izjednačava na 4:4.

Drugi reket sveta osetio je trenutak i napravio veliki pritisak na Španca, pošto je došao na 15:30. Međutim usledila su dva dobra servisa Bautiste koji dolazi do gem lopte. Ali, odličnom forhend paralelom Đoković dolazi do izjednačenja, a onda odličnom igrom na mreži srpski teniser dolazi do brejk lopte.

Dobrim kik servisom Španac je spasao brejk loptu, ali ja zato u narednom poenu poklonio drugu brejk loptu. Međutim srpski teniser sveta nije iskoristio ni drugu, a potom ni treću brejk loptu.

Ipak, četvrtu šansu Novak Đoković nije propustio i tako došao do odlučujućeg brejka 5:4. Bez većih problema Srbin se plasirao u narednu rundu, gde ga čeka bolji iz duela Kei Nišikori – Huan Martin del Potro.