DA LI ĆE ON ZAMENITI AGASIJA? Evo ko bi mogao da se nađe u NOVAKOVOJ loži!

Novak Đoković
Beta

Da li je on pravo rešenje za Novaka ili mu je potreban neko drugi?

 

Novak Đoković i Andre Agasi su prekinuli saradnju, Amerikanac je na dva od tri ovogodišnja turnira bio uz našeg tenisera, koji se sprema za novu promenu u stručnom štabu. Ko će zauzeti mesto u boksu 12. igrača na svetu?

Agasi je bio u Noletovom stručnom štabu kao povremeni trener manje od godinu dana, a uz našeg asa bio je samo na velikim turnirima.

Da se proslavio, baš i nije, a do rastanka je došlo, kako je rekao, usled razmimoilaženja u mišljenjima.

Sada je glavno pitanje ko će na njegovo mesto i britanski “Telegraf” u prvi plan ističe Ivana Lendla.

Legendarni Čeh je napravio pauzu u trenerskom poslu nakon što je vodio Endija Mareja do sve tri grend slem trofeja, ali… Ako dođe do Novakovog poziva, pitanje je da li bi mogao da odoli.

“Telegraf” piše kako su Đoković i Lendl bili u kontaktu pre nego što je došlo do dogovora sa Agasijem, i sada se traži neko ko će raditi zajedno sa Radekom Štepanekom.

Takođe, Lend se dovodi i u vezi sa supertalentovanim Aleksandrom Zverevim, koji ne krije da je zvao češkog stručnjaka posle razlaza sa Huanom Karlosom Fererom.

On važi za trenera koji insistira na strogom sprovođenju plana i programa, i koji izvlači maksimum iz svog pulena. Poznato je i da može da unapredi, transformiše igru tenisera, pa je Mareja vodio do najvećih uspeha u karijeri.