NOVI DETALJI TENISKOG “RASKIDA”: Agasi BESAN napustio Noletov trening; Đoković PONOVO skliznuo na ATP listi

Novak Đoković
BETA

Rastanak Novaka Đokovića i Andrea Agasija iznenadio je mnoge, a sada su počeli da se pojavljuju detalji o uzroku prekida saradnje.

 

Andre Agasi i Novak Đoković prekinuli su saradnju, zbog toga što, kako je rekao Agasi, nisu mogli da nađu “zajednički jezik”. I dok se naveliko spekuliše šta je tačno mogao da bude razlog za rastanak dvojice tenisera, nemački portal “Spox” piše da je cela frka nastala zbog Mastersa u Majamiju.

Naime, ovaj portal piše da je Agasi bio besan na Novaka jer nije želeo da odustane od učešća na turniru u Majamiju. Oni su se navodno sukobili na jednom treningu u Indijan Velsu, a Agasi je nakon toga besan napustio teren.

Podsetimo, Novak je već na startu turnira u Majamiju doživeo poraz od Benoe Pera, što mu je donelo novi pad na ATP listi.

Baksuzno 13. mesto

Novaka Đokovića skupo je koštalo ispadanje u drugom kolu Mastersa u Majamiju. Đoković je pao za jedno mesto na ATP listi i od ovog ponedeljka ponovo je 13. teniser sveta sa 2.310 bodova. 

Ceh je platio i Rodžer Federer, koji je porazom u Majamiju ispustio prvo mesto, pa je od danas Rafael Nadal na teniskom tronu.

Na trećem mestu je Marin Čilić, a slede ga Aleksandar Zverev, Grigor Dimitrov, Huan Martin del Potro, Dominik Tim, Kevin Anderson i Džon Izner koji je osvojio Masters u Majamiju nakon što je savladao Zvereva 2:1 u setovima.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, veliki skok ostvario je Dušan Lajović. On je osvajanjem turnira u Gosijeu skočio 18 pozicija, pa je sada ponovo u Top 100, tačnije na 90. mestu. 

Laslo Đere je na 93. mestu na ATP listi, Filip Krajinović je na 27, Viktor Troicki na 68. mestu, a Janko Tipsarević na 151. poziciji.