POBEDA ‘NA MIŠIĆE: Novak nije blistao, ali se plasirao u 3. kolo Rolan Garosa

Novak Đoković
Beta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa pobedom nad Stivom Darsisom sa 7:5, 6:3, 6:4.

 

Đoković nije blistao na stadionu ‘Suzan Lenglen’, ali je odigrao koliko mu je bilo potrebno da upiše novi maksimalni trijumf, jubilarni 50. u Bulonjskoj šumi.

Novak je bio izuzetno nervozan – često je gestikulirao posle loših udaraca, komentarisao sebi u bradu i jednom prilikom udario reketom u mrežu.

Odlično je počeo susret, već na startu je napravio brejk, ali je ispustio prednost dva gema kasnije, pa se ušlo u neizvesnu završnicu. Darsis je čak imao i šansu za brejk pri rezultatu 4:4, pre nego što je Srbin dobro odservirao i novim brejkom uzeo set.

Mnogo opuštenije ušao je u nastavak, ekspresno dobio drugi deo igre i u trećem setu poveo 2:0. Usledio je preokret Belgijanca, ali je period njegove dobre igra bio kratkotrajan. Đoković mu je ponovo oduzeo servis, a onda i rutinski priveo meč kraju.

Na kraju, imao je 29 vinera i čak 42 neiznuđene greške, dok je njegov protivnik upisao 23 direktna poena i dve greške više.

Prvi reket sveta u trećoj rundi igraće sa Aljažom Bedeneom iz Velike Britanije, koji je u pet setova izbacio Španca Pabla Karenjo-Bustu.

Otvoreno prvenstvo Francuske igra se za ukupni nagradni fond od 32 miliona evra, a titulu brani Stan Vavrinka.