SREĆAN PUT, DRAGE DAME: Devojke Tatjane Ječmenice otišle su u Estoniju da se bore za plasman u baraž

tenis reket
Pixabay.com

U ponedeljak rano ujutru, Tatjana Ječmenica-Jevtić, selektorka Fed kup tima Srbije i njene izabranice, Nina Stojanović, Ivana Jorović, Dejana Radanović i Bojana Marinković, uputile su se preko Frankfurta u Talin, gde će od utorka pokušati da kroz takmičenje u Prvoj grupi evro-afričke zone izbore plasman u baraž za popunu Druge svetske grupe.

 

Naše devojke se nalaze u grupi sa Estonijom, Bugarskom i Izraelom. Pobednik ove grupe u polufinalu će igrati sa pobednikom grupe “A” u kojoj se nalaze Poljska, Gruzija i Austrija, a onda bi bolji iz tog duela igrali sa pobednikom drugog polufinala. Samo najbolja ekipa na turniru stiče pravo da u aprilu igra baraž za popunu Druge svetske grupe.

 
Prve vedete našeg tima su Nina Stojanović i Ivana Jorović koje će pokušati da obraduju naciju.

Naša selekcija je već bila u ovom položaju kada su devojke 2015. godine morale da prolaze “golgotu” takmičeći se u prvoj grupi evro-afričke zone. Tada su apsolutni heroji nacije bile Aleksandra Krunić i Ivana Jorović koje su osvojile ovaj turnir.

Priliku da ponovo zablistaju imaće u narednih sedam dana. Imaju motiv, želju, mladost, cilj. Devojke su istakle da su u dobroj formi. Ostaje im da veruju da će uspeti da ponove uspeh iz Budimpešte i da se vrate u elitu, gde im je sigurno mesto.

Srbija u Talinu

 

Nina Stojanović 126. u singlu, 118. u dublu

Ivana Jorović 148. u singlu, 349. u dublu

Dejana Radanović 409. u singlu, 647. u dublu

Bojana Marinković 618. u singlu, 603. u dublu

selektor: Tatjana Ječmenica-Jevtić