PILIĆ VERUJE U NOVAKOV POVRATAK: “Ako zaigra na prepoznatljivom nivou, NA SVETU MU NEMA RAVNOG”

Novak Đoković
print screen/twitter.com/Carlos Alberto

Sezona za Novaka Đokovića počela je neočekivano loše a slabije rezultate i rana ispadanja prate problemi sa povredama. Od prošlogodišnjeg Rolan Garosa, Novak beleži konstantan pad igračke forme, ali prema rečima njegovog dugogdišnjeg trenera, reč je o igraču koji je daleko od kraja karijere.

 

U intervjuu za B92, bivši jugoslovenski reprezentativac i proslavljeni hrvatski stručnjak, između ostalog ističe da mnogi teniseri poput Kirjosa, u meč sa Novakom ulaze sa neverovatnom motivacijom baš zato što je jedan od najboljih. Razloge za rana ispadanja treba tražiti u povredama i problemima sa formom, ali kako kaže Pilić, ukoliko Đoković ponovo zaigra na prepoznatljivom nivou, na svetu mu nema ravnog.

– Nova lica svakako dolaze, ali to nema nikakve veze sa Đokovićem. Ako on bude igrao kao u prvom delu prošle godine, može više mladih igrača da dođe. Biće im isto, neće imati šanse. Imao je igru, samopouzdanje, pogađao je pasing šotove, uglove… Uvek je birao prava rešenja i hvatao protivnike na pogrešnoj nozi. Ako padneš, a drugi se malo izdignu i zbog inspiracije koju nosi igranje protiv Novaka Đokovića, ti gubiš meč. Sada mora da podigne tenis na viši nivo i biće stari Novak Đoković. Mislim da je u stanju da to uradi, ali nam ostaje da vidimo – rekao je Pilić.

Mnogi su jedva dočekali pad njegove forme i nekoliko poraza kako bi na sva zvona proglasili početak Novakovog kraja. Pilić ipak misli drugačije.

– Da se razumemo, Novak je za Srbiju mnogo važniji nego Mari za Englesku ili Nadal za Španiju. Poslednjih godina je popravio imidž Srbije u svetu. Bio je loš, a onda se pojavio čovek koji je talentovan, koji zna da imitira i poštuje protivnike. Govori više jezika, ima odličan nastup kada ga intervjuišu, velike zvezde poput Roberta De Nira sede u njegovom boksu. Sve to utiče na popravljanje slike o Srbiji. Svi oni koji govore o kraju njegove karijere su ili poranili ili žele da prodaju koju novinu više. ‘Zlih jezika’ će uvek biti, znam jer sam bio igrač. Ni Nikola Pilić nije svakome odgovarao, uvek je bio neko ko će reći nešto pogrdno. Ako bude dobro odigrao u Majamiju što mu želim, imaće odličnu pripremu za Monte Karlo. Tamo može da povrati neke bodove jer je prošle godine izgubio u prvom kolu od Jirija Veselog. Što kažu Zagrepčani: ‘bumo vidjeli, ne – uverava Nikola Pilić.