AGASI HRABRI NOVAKA: “Preživeo je BOMBE, pa će i iz ovoga izaći KAO POBEDNIK” !

Novak Đoković
print scren/you tube/ATPWorldTour

Kriza kroz koju trenutno prolazi Novak, najveća je od početka karijere. Veliki šampion belog sporta Andrej Agasi, probleme srpskog tenisera objašnjava spletom negativnih okolnosti, od emocionalnih poteškoća do sitnih problema sa povredama koje konstantno muče Đokovića.

 

Novak Đoković je skoro pet godina bio nesalomiv na teniskim terenima širom sveta. Pravio je neverovatne serije pobeda, galeriju trofeja je napunio najvrednijim, a poslednje učešće na turniru je otkazao 2011. godine zbog povrede. A onda su nastali problemi. 

Novak je pored ranih eliminacija otkazao nastup u Pekingu i Majamiju sa obrazloženjem da je povređen i umoran. Agasi smatra da su problemi ipak sasvim drugačije prirode.

– Da je nešto fizički, bilo bi to očigledno. Ne gubi se pobednički duh tako brzo, osim ako nije u pitanju veoma ozbiljna povreda. Postoji problem na mentalnom, emotivnom planu, nešto što je iza paravana. A to samo on i njegov tim znaju – rekao je biši američki teniser u intervjuu za Gardijan, a prenose Novosti.

Prošlogodišnji trijumf na Roland Garosu, nagovestio je da svet prisustvuje rađanju najboljeg igrača svih vremena ali je od tog momenta forma krenula silaznom putanjom. Agasi veruje da će Novak prevazići ove teškoće, jer je mnogo puta tokom života izlazio kao pobednik i iz težih situacija.

– Novak je predobar igrač da ne bi našao rešenje sa svojim timom. Ako se vratimo u prošlost i period bombardovanja, on je čistio terene od šrapnela da bi trenirao. Zato sam siguran da razume koliko život može da bude okrutan i težak – navodi svetska teniska legenda.