TRAŽI SE REŠENJE ZA BEKOVE ARMANIJA: “Svaka pobeda u Evroligi Zvezdi mnogo znači”

Alimpijević
Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da Milan igra dobro u poslednje vreme, ali je istakao da njegova ekipa želi pobedu u predstojećem meču Evrolige.

 

– Ekipa Milana koja nam dolazi u goste postiže najviše poena u celoj ligi. Tim koji ima izvanrednu spoljnu liniju – Tiodor, Džerels, Gaudlok, Micov. Na sve to, nezadovoljni dosadašnjim učinkom u Evroligi, dodali su još jednog izvanrednog šutera i pojačanje Kuzminskasa, koji je još više ojačao spoljnu liniju – rekao je Alimpijević.

Košarkaši Zvezde sutra dočekuju ekipu Milana u utakmici 22. kola Evrolige.

Zvezda je na 12. mestu na tabeli sa osam pobeda i 13 poraza, dok je italijanska ekipa na pretposlednjoj, 15. poziciji sa skorom 7/14.

– Ekipa iz Milana igra mnogo bolje u poslednje vreme, dobili su tri od poslednje četiri utakmice u Evroligi, pobedili su Baskoniju i Barselonu na gostujućem terenu, što nije nimalo lako. S druge strane, mi smo utakmicom sa FMP-om ušli u novi mini ciklus, koji se završava utakmicama nacionalnog kupa u Nišu, i želimo pobedu u ovom meču, jer nam svaka pobeda u Evroligi mnogo znači u svakom smislu – rekao je Alimpijević.

Trener Zvezde je pozvao navijače da ispune dvoranu “Aleksandar Nikolić”.

– Mnogo je lakše nositi sve izazove jedne ovako teške utakmice u ambijentu koji je prepoznatljiv, i sa druge strane otežavajuća okolnost za svaku gostujuću ekipu – rekao je Alimpijević.

Bek Zvezde Tejlor Ročesti rekao je da očekuje veliku borbu u petak uveče.

– Radujemo se novoj utakmici u našoj dvorani pred našim navijačima. Milano je odličan tim sa puno talenta i odličnih individualaca. Igraju zaista jako dobro u ovom trenutku i u poslednjih nekoliko kola Evrolige. Ova i nekoliko narednih utakmica koje nam slede su vrlo važne za ciljeve koje smo postavili pred nas na početku sezone. Ono što je najvažnije je da budemo sve bolji kao tim i da učimo iz prošlosti. Očekujem dobru utakmicu dva tima koji će se žestoko boriti za važne bodovi – kazao je Alimpijević.

Utakmica Crvena zvezda – Milano igra se sutra od 19.00 u dvorani “Aleksandar Nikolić”.