TRI MEDALJE ZA SRBIJU: Kajakašima srebro i bronza na evropskom prvenstvu u Beogradu!

kajak
print screen/facebook.com/Kajakaški savez Srbije

Srpski kajakaši osvojili su danas dve medalje, srebrnu i bronzanu, na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Nebojša Grujić i Marko Novaković osvojili su srebrnu medalju u disciplini K2 na 200 metara, dok je bronzana pripala Marku Dragosavljeviću u trci na 200.

– Prezadovoljan sam kako sam izveslao trku, bila je izuzetna konkurencija. Možda sam mogao bolje da se izbacim u finišu što bi verovatno donelo zlato. Ali, ne mogu da žalim. Na dobrom sam putu. Cilj mi je Svetsko prvenstvo u Portugaliji u avgustu – rekao je Dragosavljević po izlasku iz čamca.

Dragosavljević je bio treći vremenom 34,801 sekundu, iza Karlosa Garote iz Španije i Litvanca Arturasa Srja.

Njemu je čestitao ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je naveo da Dragosavljevićev uspeh potvrdjuje da je Srbija “zemlja sjajnih kajakaša”.

Grujić i Novaković su kazali da je njihova trka, koju su završili vremenom 31,388 sekundi iza Saula Kraviota i Kristijana Toroa iz Španije, bila zanimljiva i da nose lepe uspomene.

– Nijanse su odlučile. Sada su pobedili oni, sledeći put možda mi budemo brži. Zadovoljni smo, zaista je lep osećaj. Kada smo izlazili iz čamca na ponton, rekao sam Marku kako bi bilo lepo da je Evropsko prvenstvo svake godine kod nas. Sledi nam pauza sedam dana a onda početak priprema za Svetsko prvenstvo – kazao je Grujić.

– Ušli smo u trku sa najboljima, potrudili se da im zadamo problem. Uspeli smo u tome, ali su na kraju pobedili i čestitamo im. Bilo je uživanje na stazi uz podršku sa tribina. Ovo mi je prva medalja iz Beograda sa međunarodnih takmičenja i ima poseban značaj – dodao je Novaković.

Milica Starović je bila četvrta u jednosedu na 500 metara, Nikolina Mijušković u jednokleku na 200 peta, Simo Boltić i Strahinja Stefanović su u dvosedu na 500 bili sedmi, a Biljana Relić deveta na 200.