UOPŠTE SE NE OSEĆAM DOBRO: Đoković ZAUSTAVLJEN u drugom kolu Indijan Velsa!

Novak Đoković
Beta

Srpski teniser nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Indijan Velsu, pošto je izgubio od Japanca Tara Danijela sa 6:7, 6:4, 1:6.

 

Meč Đokovića i Danijela, 13. i 109. tenisera sveta, trajao je dva i po sata.

Đoković je dobro počeo meč, svoj prvi od poraza na Australijan openu od Hjeon Čunga, poveo je sa 4:1 i 5:2, ali se Danijel vrlo brzo vratio. U devetom gemu je oduzeo servis Đoković i odveo set u taj-brejk koji je dobio sa 7:3.

Srpski teniser je nastavio da se muči i u drugom setu, ali je uspeo da izjednači na 1:1. Napravio je brejk u sedmom gemu, a potom je u desetom iskoristio treću set loptu.

Danijel je i u trećem setu koristio svaki grešku Đokovića. U četvrtom gemu mu je oduzeo servis, a potom je nekada najbolji teniser sveta praktično stao. Đoković je u šestom gemu duplom servis greškom poklonio novi brejk Danijelu, a japanski teniser je u narednom gemu potvrdio svoj najveći trijumf u karijeri.

Danijel će u narednom kolu igrati protiv pobednika meča Leonardo Majer – Ruben Bemelmans.

Đoković: Kao da sam igrao prvi meč na turu

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da se u meču protiv Japanca Taro Danijela osećao kao da igra prvi meč u karijeri, da je potpuno izgubio ritam i da je napravio preveliki broj neobajšnjivih grešaka.

Osećao sam se kao da igram prvi meč na ATP turu. Veoma čudno. Mislim, potpuno sam izgubio ritam, sve. Zahvalan sam što sam tako brzo izašao na teren posle operacije. Ali, istovremeno, nisam se uopšte osećao dobro – rekao je Đoković posle meča.

Bio je to prvi meč Đokovića od poraza od Hjeon Čunga na Australijan openu.

Napravio sam toliko neiznuđenih grešaka da je ovo bio jedan od onih dana kada niste u mogućnosti da pronađete ritam sa osnovne linije, posebno na bekhendu. Neobjašnjive, nekarakteristične greške… Ali, pretpostavljam da je sve to deo specifičnih okolnosti u kojima sam u ovom trenutku – rekao je Đoković.