VAR OSTAVIO KENGURE U IGRI: Danska posle remija na korak od osmine finala! (VIDEO)

Fudbaleri Danske i Australije igrali su danas u Samari nerešeno 1:1 u drugom kolu Grupe C Svetskog prvenstva u Rusiji.

Beta

Australija je remijem protiv Danske ostala u trci za plasman u osminu finala Mundijala, dok je Danska propustila prvu priliku da se domogne naredne faze.

Utakmica u Samari donela je dosta uzbudjenja, ali na kraju nije bilo pobednika. Danska je dobro počela utakmicu, od starta je pretila Australijancima, a u sedmom minutu je došla do prednosti.

Posle dobrog dodavanja Nikolaja Jorgensena sa levog boka, Kristijan Eriksen je uhvatio “drop-kik” kojim je savladao nemoćnog Metjua Rajana.

U istom ritmu nastavili su Danci posle vodećeg gola, ali je jedan nesmotren potez Jusufa Poulsena u 37. minutu posle kornera doneo jedanaesterac Australiji.

Odgovornost kod penala ponovo je kao i u prvom meču protiv Francuske preuzeo Mile Jedinak, koji je preciznim udarcem u donji levi ugao gola Kaspera Šmajhela doneo izjednačenje.

Drugo poluvreme donelo je nešto bolju igru Australijanaca koji su propustili nekoliko solidnih prilika, ali nisu po drugi put na meču uspeli da savladaju Šmajhela i tako dođu do trijumfa, dok je Danska tek u finišu susreta pripretila Rajanu.

Danska je prva u Grupi C sa četiri boda, jednim više od Francuske koja se od 17.00 sastaje sa Peruom, dok je Australija treća sa jednim.