‘Večiti’ derbi u bazenu: Rašovići vodili Zvezdu do pobede, Partizan neprepoznatljiv

Vaterpolo večiti derbi na Banjici bio je uvod u fudbalski. Prvi polufinalni duel plej-ofa domaćeg prvenstva pripao je Crvenoj zvezdi koja je sa savladala Partizan sa 9:4 (3:2, 3:1, 2:0, 1:1).

 

Golom Rackova uz zvuk sirenen na isteku prve deonice Zvezda je povela sa 3:2 i od tog trenutka je prednost crveno-belih samo rasla. Sa dva uzastopna gola, a već ih je imao tri na kontu početkom druge četvrtine, Strahinja Rašović je odveo goste na 5:2. Smanjio je Ognjen Stojanović, ali je kapiten Sava Ranđelović pred odmor vratio tri gola viška.

Partizan nije mogao da dođe sebi, a Zvezda je, željna prve ovosezonske pobede nad večitim rivalom, nastavila da puni mrežuSlobodana Sora. U strelce su se upisali i Viktor Rašović i Nikola Tomašević, za nedostižnih 8:3 tokom prvog dela treće deonice.

Domaćin je sav posao već odradio pre i posle odmora. Posle dužeg vremena do gola su došli i crno-beli, ponovo je strelac bio mlado Stojanović. Do drugog gola je došao i bivši centar crno-belih, ali sada sa drugom kapicom.

Zvezdu je do pobede predvodio Strahinja Rašović sa tri gola, dva je postiogao Tomašević, po jedan Rackov, Viktor Rašović i Ranđelović i Njegovan.

Sa druge strane, u timu Partizana dvostruki strelac bio je Stojanović, po gol su postigli Subotić i Jakšić.

Zanimljivo, prvi put su derbi sudile sudije iz inostranstva, Vlašić iRadičević, jer je minulih sezona bilo dosta povika na suđenje. To se pre svega osnosi na duele radničkog i Partizana i polufinalima i Zvezde i Kragujevčana u finalima, a možda i najviše posle prošlogodišnjeg finala Kupa i pobedonosnog gola Denisa Šefika