ZVEZDA POTONULA U “MORAČI”: Budućnost savladala evroligaša i ponovo zauzela vrh!

Gordić
Beta

Košarkaši Budućnosti pobedili su danas u Podgorici Crvenu zvezdu sa 92:86 (22:27, 25:15, 26:25, 19:19), u utakmici 15. kola ABA lige i preuzeli prvo mesto na tabeli.

 

Budućnost su predvodili Nikola Ivanović sa 18 poena, Kajl Gibson sa 17, Kajl Londri sa 15 poena i Danilo Nikolić sa 13 poena i pet skokova.

Dobru partiju prikazao je i Suad Šehović koji je postigao devet poena, od kojih sve tri “trojke” iz tri pokušaja, kao i Nemanja Gordić sa osam poena i šest asistencija.

Podgorički tim je dobro šutirao “trojke”, pogodio je 16 iz 23 pokušaja. Zvezda je pogodila 11 “trojki” iz 23 pokušaja.

U ekipi Zvezde najefikasniji je bio Tejlor Ročesti sa 19 poena i sedam asistencija, Pero Antić dodao je 14 poena i šest skokova, a Nemanja Dangubić 12 poena. Matijas Lesor postigao je devet poena uz sedam skokova, a Dilan Enis ubacio je osam poena.

Budućnost ima skor od 13 pobeda i dva poraza, a Cedevita i Zvezda imaju po pobedu manje. Ekipa Aleksandra Džikića je ove sezone u regionalnom takmičenju oba puta pobedila Zvezdu.

U narednom 16. kolu Budućnost će u subotu igrati u Sremskoj Mitrovici protiv Mega Bemaksa, a Zvezda će dan kasnije dočekati Cedevitu.