Život Andrijana J. (26) iz Beograda pre nekoliko dana potpuno se okrenuo. Kao da nije bilo dovoljno što se zamalo udavila u Dunavu, nakon što se automobil u kom se nalazila sručio u ledenu reku, kao grom su je pogodili komentari i pisanje o njenoj navodoj ljubavnoj vezi sa Veljkom B. (50) sa kojim je tog dana bila u kolima. Zato je, kaže, i osetila potrebu da se javno oglasi.

 

Andrijana J. (26) i Veljko B. (50) nalazili su se u kolima marke “ford” koja su u utorak 9. januara upala u Dunav na Adi Huji. Vozilo je bilo parkirano na obali i potom je upalo u vodu, a ova učesnika nezgode su srećom izbegli ozbiljnije povrede. 

NOVA NESREĆA NA ADI HUJI: Automobil sleteo u Dunav na mestu gde su tri osobe poginule!

Čitav događaj je, međutim, privukao veliku pažnju medija jer se odigrao na skoro istom mestu na kome su u novembru 2014. troje mladih koji su bili u vozilu koje je uletelo u Dunav smrno stradali.

Nakon pisanja nekih beogradskih medija o evenutalnoj vezi Andrijane J. I Veljka B. i događajima koji su doveli do incidenta, Andrijana se obratila redakciji portala Dnevno.rs kako bi ispričala svoju verziju događaja od utorka

– Tog dana u 10 časova na Novom groblju je organizovan ispraćaj posmrtnih ostataka mog jako dobrog prijatelja koji je par dana pre toga tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći. Veljko se sam ponudio da me odveze iz Zemuna da bih stigla na vreme. Ispraćaj se završio u 11.15 i ne treba da detaljno obrazlažem u kakvom sam emotivnom i fizičkom stanju bila. Veljkova ideja je bila da odemo na kafu negde na obalu “jer ga reka smiruje”. Meni je bilo svejedno jer sam duhovno bila potpuno odsutna. Obzirom da je duplo stariji od mene i dobar drug člana moje uže porodice osećala sam se sigurnom – priča Andrijana.

Veljko se, tvrdi naša sagovornica, bez najave spustio kolima preko rampe do same vode i zaustavio vozilo.

Nismo stigli ni da shvatimo, a vozilo je krenulo samo od sebe, iz za sada nepoznatih razloga. Ja kao nevozač nisam znala čime bih mogla da to sprečim. U sekundi vozilo je završilo u uzburkanom Dunavu, a matica je počela da nas nosi ka sredini reke. Moj prozor je već bio otvoren. Zahvaljujući prisebnosti uspeli smo da se izvučemo iz vozila koje je potonulo kao Titanik i da se dočepamo jednog čamca koji je sajlom bio privezan za nasip – seća se Andrijana.

Veljko je uspeo da izađe i pokušao je da je preko čamca izvuče na sigurno dok sam ona, zadnjim snagama, držala da je matica ne odnese. Pomoć je stigla sa obližnjeg ukotvljenog broda.

– Dotrčao je mladić koji je sve to video i uz njegovu pomoć izašla sam na suvo. On me je odmah izuo i bodrio da u čarapama trčim do njegovog broda gde su me utoplili i zamenili mi natopljenu odeću njegovom suvom i zvali hitnu pomoć jer sam ja provela oko 15 minuta u ledenoj vodi. Odvezena sam u Urgentni centar gde su se stvorili moji roditelji i odveli me u sigurnost našeg doma – kaže Andrijana.

Ova devojka dodaje i to da su je pojedini komentari i opaske jako povredile.

– Sve implikacije o nekom “ljubavnom zanosu”, isticanje činjenice da mi nismo u krvnom srodstvu i “šta radi 26-godišnja devojka sa 50-godišnjim muškarcem u kolima na obali Dunava” su zlonamerne i neistinite – zaključuje ona.