Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" pozvala je danas građane da u petak, 20. oktobra prisustvuju protestnom koncertu povodom obeležavanja Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

 

Koncert će biti održan na Trgu Republike od 20.00, a nastupiće “Jarboli”, “Horkestar”, “Mravi”, “Trnje” i MC Cjofo i DJ Flip.

Slavimo ideju grada koji pripada svima, solidarnost, jednakost, antifašizam i slobodarski duh Beograda na koji smo ponosni. Proslavljamo ideju grada u kome će zajednički resursi, obrazovanje, zdravstvo, prevoz i socijalna zaštita biti javni i dostupni svim građanima – navodi se u saopštenju Inicijative.

Predstavnik Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” Marko Aksentijević rekao je da antifašizam nije fraza koje se treba setiti samo za praznik, već konstantna borba za slobodu, jednakost i solidarnost, za društvo u kome niko ne može biti maltretiran i ponižavan.

Aksentijević je dodao da su se borci protiv fašizma borili za pravednije društvo, ono u kojem se niko neće plašiti za golu egzistenciju, u kojem će Dom zdravlja primiti svakog ko je bolestan i dobro obrazovanje biti svima dostupno.

Onaj ko danas negira te vrednosti, negira i antifašističku borbu. Onaj ko privatizuje obale i grad, onaj ko državnim parama gradi luksuzne apartmane za bogate, a narod pretvara u siromašnu poslugu… ne može govoriti u ime antifašističke borbe – naveo je Aksentijević.