Sakrij oglas
 Veličina slova Tajni dokument bezbednosnih službi

Prvi put u javnosti: Spisak svih poznatijih masona – od Ivana Tasovca do Velikića i Bjele

Ivan Tasovac, Dragan Bjelogrlić, Bogdan Diklić, Branislav Lečić, Čedomir Antić, Goran Knežević, Bojan Pajtić, Dragan Velikić... Samo su neka od imena na spisku od više od 80 najuticajnijih „slobodnih zidara” u Srbiji koju je u novom broju objavio Nedeljnik, pozivajući se na tajni izveštaj službi bezbednosti o masoneriji.

Nedeljnik prenosi delove službene beleške na 47 strana u kojima se do detalja vidi kako masonerija u Srbiji deluje kao i bilo koja druga interesna grupa, posebno analizira priprema Trilaterale, koja je podigla masoneriju, ali i sporne stvri oko firmi za obezbeđenje u kojima masonerija ima svoje interese.

U izveštaju stoji i da je „vidljiv plan masonske vlasti koja se na tlu Srbije užurbano miri i konsoliduje kako bi spremno preuzela zadatke u strateškom planiranju i redefinisanju sile nove regije unutar prostora bivše Jugoslavije”.

Najviše javnosti interesantnih masona dolazi iz sveta kulture, čiji je ministar jedan od istaknutih masona. Prema saznanjima Nedeljnika, u „masonskim krugovima” se u poslednje vreme odvija trend „približavanja naprednjacima”. Kandidat naprednjaka za privremenog gradonačelnika Beograda je Milan Božić, odavno „prepoznat kao mason”.

Među masonima, koji su navedeni u izveštaju u koji smo imali uvid, nalazi se i sadašnji ministar kulture Ivan Tasovac koji je ilustracije radi, po dolasku u ministarstvo odmah doveo njegovog „brata” iz lože Igora Jovičića, koji je ranije bio u ministarstvu odbrane.

Među masonima koji su poznati javnosti nalaze se glumci Dragan Bjelogrlić i Bogdan Diklić, Svetozar Cvetković, Branislav Lečić i Goran Šušljik, pisac Dragan Velikić, istoričari Čedomir Antić i Slobodan Marković, političari Milan Marković, Goran Knežević, Miloljub Albijanić, predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić, nekadašnji ministri Svetozar Čiplić i Saša Dragin...

(Nedeljnik)


Vezane vijesti
  • Autor: Priredila: M. S.
  • Photo: www.jutarnji.hr
  • Datum: petak, 15. novembar 2013. u 19:28
 

      
Poslednje vesti
Srbija NE OTVARAJTE VRATA BILO KOME: Žena varala građane, uzimala im zlato i zaradila milion

V. S. (38), vračara iz Zaječara, uhapšena je u Kraljevu zbog sumnje da je prevarila više Kraljevčana i zaradila najmanje milion dinara.

Srbija Danas hladno i vetrovito

U Srbiji će danas, posle oblačnog jutra ponegde s kišom, i u višim predelima sa snegom, biti vetrovito i nešto hladnije.

Srbija Evo šta LGBT zajednica ZAISTA misli o Paradi ponosa

Među pripadnicima LGBT populacije ne postoji saglasnost o potrebi održavanja Parade ponosa i njenog značaja za ostvarivanje i unapređivanje prava tih osoba, pokazalo je istraživanje koje je sproveo Ce

Srbija VULIN PONOVO ŠIROKE RUKE: Cvetiće za revere platio 50.000 evra!

Vulinovo ministarstvo je za izradu cvetića koji je na reverima nošen samo jedan dan potpisalo ugovor vredan oko 50.000 evra sa Udruženjem scenskih umetnika, stručnjaka i saradnika u kulturi Srbije, na

Izdvojeno
Najčitanije