Sakrij oglas
 Veličina slova Tajni dokument bezbednosnih službi

Prvi put u javnosti: Spisak svih poznatijih masona – od Ivana Tasovca do Velikića i Bjele

Ivan Tasovac, Dragan Bjelogrlić, Bogdan Diklić, Branislav Lečić, Čedomir Antić, Goran Knežević, Bojan Pajtić, Dragan Velikić... Samo su neka od imena na spisku od više od 80 najuticajnijih „slobodnih zidara” u Srbiji koju je u novom broju objavio Nedeljnik, pozivajući se na tajni izveštaj službi bezbednosti o masoneriji.

Nedeljnik prenosi delove službene beleške na 47 strana u kojima se do detalja vidi kako masonerija u Srbiji deluje kao i bilo koja druga interesna grupa, posebno analizira priprema Trilaterale, koja je podigla masoneriju, ali i sporne stvri oko firmi za obezbeđenje u kojima masonerija ima svoje interese.

U izveštaju stoji i da je „vidljiv plan masonske vlasti koja se na tlu Srbije užurbano miri i konsoliduje kako bi spremno preuzela zadatke u strateškom planiranju i redefinisanju sile nove regije unutar prostora bivše Jugoslavije”.

Najviše javnosti interesantnih masona dolazi iz sveta kulture, čiji je ministar jedan od istaknutih masona. Prema saznanjima Nedeljnika, u „masonskim krugovima” se u poslednje vreme odvija trend „približavanja naprednjacima”. Kandidat naprednjaka za privremenog gradonačelnika Beograda je Milan Božić, odavno „prepoznat kao mason”.

Među masonima, koji su navedeni u izveštaju u koji smo imali uvid, nalazi se i sadašnji ministar kulture Ivan Tasovac koji je ilustracije radi, po dolasku u ministarstvo odmah doveo njegovog „brata” iz lože Igora Jovičića, koji je ranije bio u ministarstvu odbrane.

Među masonima koji su poznati javnosti nalaze se glumci Dragan Bjelogrlić i Bogdan Diklić, Svetozar Cvetković, Branislav Lečić i Goran Šušljik, pisac Dragan Velikić, istoričari Čedomir Antić i Slobodan Marković, političari Milan Marković, Goran Knežević, Miloljub Albijanić, predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić, nekadašnji ministri Svetozar Čiplić i Saša Dragin...

(Nedeljnik)


Vezane vijesti
  • Autor: Priredila: M. S.
  • Photo: www.jutarnji.hr
  • Datum: petak, 15. novembar 2013. u 19:28
 

      
Poslednje vesti
Srbija Otac Arsenije: Počeo je Veliki post, vernici pazite na jezik i misli, više nego na hranu

Vreme je najvećeg hrišćanskog podviga, Velikog posta. Ovo je najveći post po dužini trajanja i najteži po tome na koji se način poštuje, ali je i najznačajniji i zove se Veliki ili Časni post, zato št

Srbija Dužničko ropstvo uzima danak: Srbi se razvode i ubijaju zbog kredita

Stručnjaci kažu da se dužnici usled velikog stresa podložniji bolestima.

Srbija GRIP SE ŠIRI: Broj obolelih tri puta veći od zvaničnog!

Po podacima zdravstvenih ustanova na jugoistoku Srbije, od gripa je obolelo 700 ljudi, međutim, direktor Instituta za javno zdravlje u Nišu, Bratislav Tiodorović kaže da je broj obolelih najmanje tri

Srbija ALARMANTNO: Katastar prodaje lične podatke za male pare!

Za 1.140 dinara u katastru je moguće dobiti ime, prezime i tačnu adresu svakog stanara, kao i njegov jedinstveni matični broj.

Izdvojeno
Najčitanije