Sakrij oglas
 Veličina slova Tajni dokument bezbednosnih službi

Prvi put u javnosti: Spisak svih poznatijih masona – od Ivana Tasovca do Velikića i Bjele

Ivan Tasovac, Dragan Bjelogrlić, Bogdan Diklić, Branislav Lečić, Čedomir Antić, Goran Knežević, Bojan Pajtić, Dragan Velikić... Samo su neka od imena na spisku od više od 80 najuticajnijih „slobodnih zidara” u Srbiji koju je u novom broju objavio Nedeljnik, pozivajući se na tajni izveštaj službi bezbednosti o masoneriji.

Nedeljnik prenosi delove službene beleške na 47 strana u kojima se do detalja vidi kako masonerija u Srbiji deluje kao i bilo koja druga interesna grupa, posebno analizira priprema Trilaterale, koja je podigla masoneriju, ali i sporne stvri oko firmi za obezbeđenje u kojima masonerija ima svoje interese.

U izveštaju stoji i da je „vidljiv plan masonske vlasti koja se na tlu Srbije užurbano miri i konsoliduje kako bi spremno preuzela zadatke u strateškom planiranju i redefinisanju sile nove regije unutar prostora bivše Jugoslavije”.

Najviše javnosti interesantnih masona dolazi iz sveta kulture, čiji je ministar jedan od istaknutih masona. Prema saznanjima Nedeljnika, u „masonskim krugovima” se u poslednje vreme odvija trend „približavanja naprednjacima”. Kandidat naprednjaka za privremenog gradonačelnika Beograda je Milan Božić, odavno „prepoznat kao mason”.

Među masonima, koji su navedeni u izveštaju u koji smo imali uvid, nalazi se i sadašnji ministar kulture Ivan Tasovac koji je ilustracije radi, po dolasku u ministarstvo odmah doveo njegovog „brata” iz lože Igora Jovičića, koji je ranije bio u ministarstvu odbrane.

Među masonima koji su poznati javnosti nalaze se glumci Dragan Bjelogrlić i Bogdan Diklić, Svetozar Cvetković, Branislav Lečić i Goran Šušljik, pisac Dragan Velikić, istoričari Čedomir Antić i Slobodan Marković, političari Milan Marković, Goran Knežević, Miloljub Albijanić, predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić, nekadašnji ministri Svetozar Čiplić i Saša Dragin...

(Nedeljnik)


Vezane vijesti
  • Autor: Priredila: M. S.
  • Photo: www.jutarnji.hr
  • Datum: petak, 15. novembar 2013. u 19:28
 

      
Poslednje vesti
Srbija Dačić 'nije u toku': Jedva čeka da sazna rezultate istrage o Perčeviću

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio da u pisanju medija o njegovim navodnim poslovnim vezama sa nedavno uhapšenim vlasnikom firme "Interkomerc" Goranom Perčevićem postoje mnoge "materijalne neistine".

Srbija Vozači, OPREZ: Magla usporava saobraćaj

Saobraćaj se na većini puteva u Srbiji odvija usporeno zbog magle, oblačnosti i moguće pojave poledice, saopštio je jutros Auto-moto savez (AMS S).

Srbija U Srbiji danas pretežno oblačno, na planinama sunčano

U većem delu Srbije danas će biti pretežno oblačno, osim na planinama na kojima će biti sunčano, saopštio je Hidrometeorološki zavod.

Srbija SAMO U SRBIJI! Doktorki sude za uzimanje mita, a SNS je postavlja za direktorku

Dr Dijana Lazić Puškaš postavljena je na čelo Zavoda za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju, iako se protiv nje već deset godina vodi postupak zbog primanja mita od 1.000 evra.

Izdvojeno
Najčitanije