Sakrij oglas
 Veličina slova Manja dnevnica

Za čuvare glasačkih kutija 280 miliona

Na oko 8.500 biračkih mesta biće raspoređeno oko 180.000 stranačkih posmatrača, koji će za dežurstva pored kutija dobiti dnevnice od 1.500 i 2.500 dinara, što je 500 dinara manje u odnosu na prethodne izbore.

Na oko 8.500 biračkih mesta biće raspoređeno oko 180.000 stranačkih posmatrača, koji će za dežurstva pored kutija dobiti dnevnice od 1.500 i 2.500 dinara.

Prema pisanju Večernjih novosti, dnevnice predsednika komisija na biračkim mestima i njegovog zamenika, prema odluci RIK, iznosiće 2.500 dinara. Ostali članovi mogu da računaju na hiljadu i po dinara, što je 500 dinara manje u odnosu na prethodne izbore.

Računica pokazuje da će dežurati oko 17.000 predsednika i zamenika koji će zaraditi oko 42 miliona dinara. Svako mesto mora imati još najmanje četiri kontrolora u stalnom sastavu komisije koji će ukupno dobiti oko 50 miliona dinara.

Sve izborne liste imaju pravo da pošalju još po dva člana u prošireni sastav odbora. Pod pretpostavkom da na glasačkom listiću bude 15 stranaka i koalicija i da svaka delegira bar po još jednog posmatrača, državu će to koštati oko 190 miliona dinara.

Inače, osim ovih troškova, treba dodati i naknadu za članove RIK, po dve hiljade dinara za opremanje svakog biračkog mesta, po 1.500 za prevoz izbornog materijala... Obaveštavanje svakog birača košta 4,3 dinara po pozivu.

 


Vezane vijesti
  • Autor: Novosti.rs
  • Photo: www.rts.rs
  • Datum: sreda, 19. februar 2014. u 11:05
 

      
Poslednje vesti
Srbija Privatno obezbeđenje ubilo šestoro ljudi

Od 2003. godine do danas u Srbiji je zabeleženo 86 slučajeva napada pripadnika privatnog obezbeđenja na građane, a šest takvih napada imalo je smrtni ishod, saopštio je danas Centar za istraživačko no

Srbija Dok ugroženi u majskim poplavama i dalje čekaju krov nad glavom, nova katastrofa pogodila je Srbiju

Četiri meseca je prošlo od katastrofalnih poplava koje su pogodile Srbiju i ostavile hiljade ljudi bez krova nad glavom. Dok ugroženi u majskim poplavama strepe da će zimu dočekati na ulici, nove popl

Srbija Smederevski pirati opljačkali Ukrajince

Plovila „Ukrajinske dunavske plovidba" (UDP) pirati su opljačkali dva puta u septembru tokom boravka u Luci „Smederevo".

Srbija POPLAVE U SRBIJI: Čiste se kanali, stanovništvo se sprema za nove padavine (FOTO)

Stanje u mestima ugroženim poplavama je bolje nego prethodnih dana, kaže načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić. U ugrožena mesta dopremaju se pumpe, a stigao je i veći broj pripadnika V

Izdvojeno
Najčitanije