Sakrij oglas
 Veličina slova Manja dnevnica

Za čuvare glasačkih kutija 280 miliona

Na oko 8.500 biračkih mesta biće raspoređeno oko 180.000 stranačkih posmatrača, koji će za dežurstva pored kutija dobiti dnevnice od 1.500 i 2.500 dinara, što je 500 dinara manje u odnosu na prethodne izbore.

Na oko 8.500 biračkih mesta biće raspoređeno oko 180.000 stranačkih posmatrača, koji će za dežurstva pored kutija dobiti dnevnice od 1.500 i 2.500 dinara.

Prema pisanju Večernjih novosti, dnevnice predsednika komisija na biračkim mestima i njegovog zamenika, prema odluci RIK, iznosiće 2.500 dinara. Ostali članovi mogu da računaju na hiljadu i po dinara, što je 500 dinara manje u odnosu na prethodne izbore.

Računica pokazuje da će dežurati oko 17.000 predsednika i zamenika koji će zaraditi oko 42 miliona dinara. Svako mesto mora imati još najmanje četiri kontrolora u stalnom sastavu komisije koji će ukupno dobiti oko 50 miliona dinara.

Sve izborne liste imaju pravo da pošalju još po dva člana u prošireni sastav odbora. Pod pretpostavkom da na glasačkom listiću bude 15 stranaka i koalicija i da svaka delegira bar po još jednog posmatrača, državu će to koštati oko 190 miliona dinara.

Inače, osim ovih troškova, treba dodati i naknadu za članove RIK, po dve hiljade dinara za opremanje svakog biračkog mesta, po 1.500 za prevoz izbornog materijala... Obaveštavanje svakog birača košta 4,3 dinara po pozivu.

 


Vezane vijesti
  • Autor: Novosti.rs
  • Photo: www.rts.rs
  • Datum: sreda, 19. februar 2014. u 11:05
 

      
Poslednje vesti
Srbija Nema više obezbeđenja za Ljubišu Buhu Čumeta?

Dejan Milenković Bagzi je saglasan da opet uđe u program zaštićenih svedoka, dok Ljubiša Buha Čume želi da ostane štićena ličnost, ali pod svojim uslovoma

Srbija UŽIČANI OPREZ! U vodi pronađene i fekalne bakterije!

Gradsko kupalište na Đetinji u centru Užica zatvoreno za kupanje. Sumnja se da fekalije stižu iz naselja Turica

Srbija I danas oblačno, moguće nepogode sa gradom

U Srbiji će danas biti oblačno, toplo i sparno, a lokalno su moguće vremenske nepogode sa obilnim padavinama i gradom, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Srbija Zaplenjeno skoro 80 flaša viskija

Carinici na graničnom prelazu Gradina sprečili su pokušaj četvorice bugarskih državljana da iz Srbije prokrijumčare skoro 80 flaša viskija, saopštila je danas Upava carina.

Izdvojeno
Najčitanije