Sakrij oglas
 Veličina slova Manja dnevnica

Za čuvare glasačkih kutija 280 miliona

Na oko 8.500 biračkih mesta biće raspoređeno oko 180.000 stranačkih posmatrača, koji će za dežurstva pored kutija dobiti dnevnice od 1.500 i 2.500 dinara, što je 500 dinara manje u odnosu na prethodne izbore.

Na oko 8.500 biračkih mesta biće raspoređeno oko 180.000 stranačkih posmatrača, koji će za dežurstva pored kutija dobiti dnevnice od 1.500 i 2.500 dinara.

Prema pisanju Večernjih novosti, dnevnice predsednika komisija na biračkim mestima i njegovog zamenika, prema odluci RIK, iznosiće 2.500 dinara. Ostali članovi mogu da računaju na hiljadu i po dinara, što je 500 dinara manje u odnosu na prethodne izbore.

Računica pokazuje da će dežurati oko 17.000 predsednika i zamenika koji će zaraditi oko 42 miliona dinara. Svako mesto mora imati još najmanje četiri kontrolora u stalnom sastavu komisije koji će ukupno dobiti oko 50 miliona dinara.

Sve izborne liste imaju pravo da pošalju još po dva člana u prošireni sastav odbora. Pod pretpostavkom da na glasačkom listiću bude 15 stranaka i koalicija i da svaka delegira bar po još jednog posmatrača, državu će to koštati oko 190 miliona dinara.

Inače, osim ovih troškova, treba dodati i naknadu za članove RIK, po dve hiljade dinara za opremanje svakog biračkog mesta, po 1.500 za prevoz izbornog materijala... Obaveštavanje svakog birača košta 4,3 dinara po pozivu.

 


Vezane vijesti
  • Autor: Novosti.rs
  • Photo: www.rts.rs
  • Datum: sreda, 19. februar 2014. u 11:05
 

      
Poslednje vesti
Srbija Tomislav Nikolić: Ako mi odemo sa vlasti, Srbija se vraća u pakao!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je povodom Rezolucije EP o Šešelju da je EP dozvolio da ga Hrvatska instrumentalizuje u predizborne svrhe.

Srbija Dijaspora i studenti nastavljaju da pomažu poplavljenima

Prva studentska humanitarna fondacija "Osmeh na dar" sprovela je akciju pomoći ugroženim porodicama, stradalim u majskim poplavama. Akcija je sprovedena uz pomoć donacije parohijana crkve Sveti Đorđe

Srbija Dugo ih je i 'držalo': Odbornicima vraćen deo zarade namenjen za poplavljene

Skupština grada Beograda usvojila je odluku kojom se odbornicima od 1. januara 2015. godine vraća deo mesečne zarade kojeg su se odrekli zbog pomoći ugroženim područjima tokom majskih poplava.

Srbija Vojislav Šešelj, ovdašnji

Slučaj „Šešelj" dopao je i interesovanja Evropskog parlamenta u Strazburu koji je izglasao Rezoluciju o haškom optuženiku, pozivajući tim aktom Haški tribunal da preispita uslove njegovog puštanja na

Izdvojeno
Najčitanije