Sakrij oglas
 Veličina slova Manja dnevnica

Za čuvare glasačkih kutija 280 miliona

Na oko 8.500 biračkih mesta biće raspoređeno oko 180.000 stranačkih posmatrača, koji će za dežurstva pored kutija dobiti dnevnice od 1.500 i 2.500 dinara, što je 500 dinara manje u odnosu na prethodne izbore.

Na oko 8.500 biračkih mesta biće raspoređeno oko 180.000 stranačkih posmatrača, koji će za dežurstva pored kutija dobiti dnevnice od 1.500 i 2.500 dinara.

Prema pisanju Večernjih novosti, dnevnice predsednika komisija na biračkim mestima i njegovog zamenika, prema odluci RIK, iznosiće 2.500 dinara. Ostali članovi mogu da računaju na hiljadu i po dinara, što je 500 dinara manje u odnosu na prethodne izbore.

Računica pokazuje da će dežurati oko 17.000 predsednika i zamenika koji će zaraditi oko 42 miliona dinara. Svako mesto mora imati još najmanje četiri kontrolora u stalnom sastavu komisije koji će ukupno dobiti oko 50 miliona dinara.

Sve izborne liste imaju pravo da pošalju još po dva člana u prošireni sastav odbora. Pod pretpostavkom da na glasačkom listiću bude 15 stranaka i koalicija i da svaka delegira bar po još jednog posmatrača, državu će to koštati oko 190 miliona dinara.

Inače, osim ovih troškova, treba dodati i naknadu za članove RIK, po dve hiljade dinara za opremanje svakog biračkog mesta, po 1.500 za prevoz izbornog materijala... Obaveštavanje svakog birača košta 4,3 dinara po pozivu.

 


Vezane vijesti
  • Autor: Novosti.rs
  • Photo: www.rts.rs
  • Datum: sreda, 19. februar 2014. u 11:05
 

      
Poslednje vesti
Srbija Obradović: Tabloidi 'tuže, sude i presuđuju', umesto državnih institucija

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović rekao je danas u Vranju da se tabloidizacija ne tiče samo medija, već da urušava i temelje države kao što su policija, sudstvo

Srbija Ratni veterani koji štrajkuju glađu: Vučić ima dva dana da dođe u Valjevo

Učesnici štrajka glađu u Valjevu, ratni veterani iz nekoliko gradova, saopštili su danas da premijer Aleksandar Vučić ima rok od dva dana da ih poseti i upozna se sa njihovim zahtevima.

Srbija Srbija ponovo na dnu lestvice - Kvalitet života starih gori nego prošle godine

Srbija je među 96 zemalja u kojima živi 90 procenata svetske populacije starije od 60 godina, na 78. mestu po kvalitetu života starijih i slabije je pozicionirana nego godinu dana ranije.

Srbija Na Batrovcima se čeka četiri sata

Na pojedinim graničnim prelazima čeka se od sat vremena do četiri sata, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Izdvojeno
Najčitanije