Sakrij oglas
 Veličina slova Manja dnevnica

Za čuvare glasačkih kutija 280 miliona

Na oko 8.500 biračkih mesta biće raspoređeno oko 180.000 stranačkih posmatrača, koji će za dežurstva pored kutija dobiti dnevnice od 1.500 i 2.500 dinara, što je 500 dinara manje u odnosu na prethodne izbore.

Na oko 8.500 biračkih mesta biće raspoređeno oko 180.000 stranačkih posmatrača, koji će za dežurstva pored kutija dobiti dnevnice od 1.500 i 2.500 dinara.

Prema pisanju Večernjih novosti, dnevnice predsednika komisija na biračkim mestima i njegovog zamenika, prema odluci RIK, iznosiće 2.500 dinara. Ostali članovi mogu da računaju na hiljadu i po dinara, što je 500 dinara manje u odnosu na prethodne izbore.

Računica pokazuje da će dežurati oko 17.000 predsednika i zamenika koji će zaraditi oko 42 miliona dinara. Svako mesto mora imati još najmanje četiri kontrolora u stalnom sastavu komisije koji će ukupno dobiti oko 50 miliona dinara.

Sve izborne liste imaju pravo da pošalju još po dva člana u prošireni sastav odbora. Pod pretpostavkom da na glasačkom listiću bude 15 stranaka i koalicija i da svaka delegira bar po još jednog posmatrača, državu će to koštati oko 190 miliona dinara.

Inače, osim ovih troškova, treba dodati i naknadu za članove RIK, po dve hiljade dinara za opremanje svakog biračkog mesta, po 1.500 za prevoz izbornog materijala... Obaveštavanje svakog birača košta 4,3 dinara po pozivu.

 


Vezane vijesti
  • Autor: Novosti.rs
  • Photo: www.rts.rs
  • Datum: sreda, 19. februar 2014. u 11:05
 

      
Poslednje vesti
Srbija Nauka na dohvat ruke: Petnica otvorila svoje kabinete za slepe i slabovide

U Petnici se ove nedelje održava regionalni seminar za slepe i slabovide osobe sa prostora nekadašnje Jugoslavije. U pitanju je prvi seminar kojim se osobama sa oštećenim vidom približava praktični ra

Srbija U većem delu Srbije saobraćaj umeren

Saobraćaj u Srbiji od jutros je umeren, a kolovozi su mestimično vlažni zbog magle, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

Srbija SKANDAL: Usred živog programa na RTS, desila se velika neprijatnost (FOTO)

U jutarnjem programu javnog servisa desilo se nešto neočekivano, dok je gost bio jedan od velikih svetskih pisaca.

Srbija PRAVA ZIMA Najhladnije u Ćupriji i Smederevskoj Palanci: Na Kopu minus dva

U Srbiji je najhladnije na Kopaoniku, gde je u 7 sati bilo minus dva stepena i u Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu i Ćupriji, sa temperaturom vazduha od minus jedan.

Izdvojeno
Najčitanije