Sakrij oglas
 Veličina slova Manja dnevnica

Za čuvare glasačkih kutija 280 miliona

Na oko 8.500 biračkih mesta biće raspoređeno oko 180.000 stranačkih posmatrača, koji će za dežurstva pored kutija dobiti dnevnice od 1.500 i 2.500 dinara, što je 500 dinara manje u odnosu na prethodne izbore.

Na oko 8.500 biračkih mesta biće raspoređeno oko 180.000 stranačkih posmatrača, koji će za dežurstva pored kutija dobiti dnevnice od 1.500 i 2.500 dinara.

Prema pisanju Večernjih novosti, dnevnice predsednika komisija na biračkim mestima i njegovog zamenika, prema odluci RIK, iznosiće 2.500 dinara. Ostali članovi mogu da računaju na hiljadu i po dinara, što je 500 dinara manje u odnosu na prethodne izbore.

Računica pokazuje da će dežurati oko 17.000 predsednika i zamenika koji će zaraditi oko 42 miliona dinara. Svako mesto mora imati još najmanje četiri kontrolora u stalnom sastavu komisije koji će ukupno dobiti oko 50 miliona dinara.

Sve izborne liste imaju pravo da pošalju još po dva člana u prošireni sastav odbora. Pod pretpostavkom da na glasačkom listiću bude 15 stranaka i koalicija i da svaka delegira bar po još jednog posmatrača, državu će to koštati oko 190 miliona dinara.

Inače, osim ovih troškova, treba dodati i naknadu za članove RIK, po dve hiljade dinara za opremanje svakog biračkog mesta, po 1.500 za prevoz izbornog materijala... Obaveštavanje svakog birača košta 4,3 dinara po pozivu.

 


Vezane vijesti
  • Autor: Novosti.rs
  • Photo: www.rts.rs
  • Datum: sreda, 19. februar 2014. u 11:05
 

      
Poslednje vesti
Srbija Teško se odriču privilegija: Funkcioneri izgubili fotelje, ali ne vraćaju pasoše

Iako su ostali bez položaja u vlasti, brojni bivši funkcioneri i dalje odbijaju da se odreknu privilegije lakšeg prelaska preko granice.

Srbija Stiže nam nezapamćena zima, već od srede olujni vetar i sneg!

Naglo zahlađenje u sredu doneće i sneg, koji će na planinama usloviti stvaranje snežnog pokrivača. Niži predeli na sneg će čekati do druge polovine novembra, kažu meteorolozi koji prognoziraju da će n

Srbija Ministarstvo pravde: 'Ne ignorišemo probleme, već obratno, samo ne želimo ucene'

Ministarstvo pravde Srbije saopštilo je danas da ne ignoriše probleme i zahteve advokata u Srbiji, već upravo obratno - da je otvoreno za dijalog i konstruktivno rešavanje svih problema u institucijam

Srbija U utorak sednica Skupštine Srbije

Skupština Srbije počeće sutra sednicu na čijem je dnevnom redu više predloga ekonomskih zakona među kojima i izmene Zakona o pravu na besplatne akcije na osnovu kojih će Akcionarski fond ostati zatvor

Izdvojeno
Najčitanije