Sakrij oglas
 Veličina slova Manja dnevnica

Za čuvare glasačkih kutija 280 miliona

Na oko 8.500 biračkih mesta biće raspoređeno oko 180.000 stranačkih posmatrača, koji će za dežurstva pored kutija dobiti dnevnice od 1.500 i 2.500 dinara, što je 500 dinara manje u odnosu na prethodne izbore.

Na oko 8.500 biračkih mesta biće raspoređeno oko 180.000 stranačkih posmatrača, koji će za dežurstva pored kutija dobiti dnevnice od 1.500 i 2.500 dinara.

Prema pisanju Večernjih novosti, dnevnice predsednika komisija na biračkim mestima i njegovog zamenika, prema odluci RIK, iznosiće 2.500 dinara. Ostali članovi mogu da računaju na hiljadu i po dinara, što je 500 dinara manje u odnosu na prethodne izbore.

Računica pokazuje da će dežurati oko 17.000 predsednika i zamenika koji će zaraditi oko 42 miliona dinara. Svako mesto mora imati još najmanje četiri kontrolora u stalnom sastavu komisije koji će ukupno dobiti oko 50 miliona dinara.

Sve izborne liste imaju pravo da pošalju još po dva člana u prošireni sastav odbora. Pod pretpostavkom da na glasačkom listiću bude 15 stranaka i koalicija i da svaka delegira bar po još jednog posmatrača, državu će to koštati oko 190 miliona dinara.

Inače, osim ovih troškova, treba dodati i naknadu za članove RIK, po dve hiljade dinara za opremanje svakog biračkog mesta, po 1.500 za prevoz izbornog materijala... Obaveštavanje svakog birača košta 4,3 dinara po pozivu.

 


Vezane vijesti
  • Autor: Novosti.rs
  • Photo: www.rts.rs
  • Datum: sreda, 19. februar 2014. u 11:05
 

      
Poslednje vesti
Srbija Dolaze nam njihovi ministri, Nikolić se sastaje sa predsednicom, ali NE, to nije PRIZNANJE KOSOVA?!

Ministar Dačić je, povodom izjava kosovskih i albanskih lidera da je Srbija „faktički priznala Kosovo", poručio da Srbija nema nameru da promeni svoj stav.

Srbija Zvanično potvrđeno: Normalizovano snabdevanje strujom

Sve manji broj kupaca bez napona na području "Elektrosrbije"

Srbija Deda Žika iz Štubika: Srbin koji leči sterilitet i tumore! (FOTO)

Živojin Ilić, u narodu poznat kao Žika iz Štubika, jedan je od najpoznatijih travara u Timočkoj Krajini. Višedecenijsko iskustvo u sakupljanju lekovitog bilja po Miroč-planini i spravljanja lekovitih

Srbija Situacija sve gora: U Ivanjici 2.750 domaćinstava i dalje bez struje

U Ivanjici je 2.750 domaćinstava i dalje bez električne energije zbog kvara na dalekovodima koje je izazvalo nevreme, dok su kvarovi u okolini Čačka, Gornjeg Milanovca i Lučana popravljeni i ti potroš

Izdvojeno
Najčitanije