Sakrij oglas
 Veličina slova Manja dnevnica

Za čuvare glasačkih kutija 280 miliona

Na oko 8.500 biračkih mesta biće raspoređeno oko 180.000 stranačkih posmatrača, koji će za dežurstva pored kutija dobiti dnevnice od 1.500 i 2.500 dinara, što je 500 dinara manje u odnosu na prethodne izbore.

Na oko 8.500 biračkih mesta biće raspoređeno oko 180.000 stranačkih posmatrača, koji će za dežurstva pored kutija dobiti dnevnice od 1.500 i 2.500 dinara.

Prema pisanju Večernjih novosti, dnevnice predsednika komisija na biračkim mestima i njegovog zamenika, prema odluci RIK, iznosiće 2.500 dinara. Ostali članovi mogu da računaju na hiljadu i po dinara, što je 500 dinara manje u odnosu na prethodne izbore.

Računica pokazuje da će dežurati oko 17.000 predsednika i zamenika koji će zaraditi oko 42 miliona dinara. Svako mesto mora imati još najmanje četiri kontrolora u stalnom sastavu komisije koji će ukupno dobiti oko 50 miliona dinara.

Sve izborne liste imaju pravo da pošalju još po dva člana u prošireni sastav odbora. Pod pretpostavkom da na glasačkom listiću bude 15 stranaka i koalicija i da svaka delegira bar po još jednog posmatrača, državu će to koštati oko 190 miliona dinara.

Inače, osim ovih troškova, treba dodati i naknadu za članove RIK, po dve hiljade dinara za opremanje svakog biračkog mesta, po 1.500 za prevoz izbornog materijala... Obaveštavanje svakog birača košta 4,3 dinara po pozivu.

 


Vezane vijesti
  • Autor: Novosti.rs
  • Photo: www.rts.rs
  • Datum: sreda, 19. februar 2014. u 11:05
 

      
Poslednje vesti
Srbija Vlada usvojila kolektivni ugovor za prosvetare, ipak nema rešenja za finansijske stavke!

Sindikalci sada tvrde da to ne znači da će prekinuti tromesečni štrajk, jer nije rešen njihov zahtev da im plate ne budu smanjene za 10 odsto.

Srbija Pogledajte kako izgleda kad se pobiju srednjoškolke (VIDEO)

Poslednje vreme kruže snimci srednjoškolskih tuča iz cele Srbije, i to nije nešto čudno, obzirom da su njihovi vinovnici momci. Ali, pogledajte kako izgleda tuča devojaka.

Srbija PAVIĆEVIĆ za Dnevno.rs: BEDA je odraz delanja vlasti (VIDEO)

Od formiranja desetog skupštinskog saziva 16. aprila, pa sve do poslednjeg dana u 2014. godini, od aktuelnih 250 narodnih poslanika koji sede u stolicama Skupštine Srbije i odlučuju o našoj sudbini, z

Izdvojeno
Najčitanije