Sakrij oglas
 Veličina slova Manja dnevnica

Za čuvare glasačkih kutija 280 miliona

Na oko 8.500 biračkih mesta biće raspoređeno oko 180.000 stranačkih posmatrača, koji će za dežurstva pored kutija dobiti dnevnice od 1.500 i 2.500 dinara, što je 500 dinara manje u odnosu na prethodne izbore.

Na oko 8.500 biračkih mesta biće raspoređeno oko 180.000 stranačkih posmatrača, koji će za dežurstva pored kutija dobiti dnevnice od 1.500 i 2.500 dinara.

Prema pisanju Večernjih novosti, dnevnice predsednika komisija na biračkim mestima i njegovog zamenika, prema odluci RIK, iznosiće 2.500 dinara. Ostali članovi mogu da računaju na hiljadu i po dinara, što je 500 dinara manje u odnosu na prethodne izbore.

Računica pokazuje da će dežurati oko 17.000 predsednika i zamenika koji će zaraditi oko 42 miliona dinara. Svako mesto mora imati još najmanje četiri kontrolora u stalnom sastavu komisije koji će ukupno dobiti oko 50 miliona dinara.

Sve izborne liste imaju pravo da pošalju još po dva člana u prošireni sastav odbora. Pod pretpostavkom da na glasačkom listiću bude 15 stranaka i koalicija i da svaka delegira bar po još jednog posmatrača, državu će to koštati oko 190 miliona dinara.

Inače, osim ovih troškova, treba dodati i naknadu za članove RIK, po dve hiljade dinara za opremanje svakog biračkog mesta, po 1.500 za prevoz izbornog materijala... Obaveštavanje svakog birača košta 4,3 dinara po pozivu.

 


Vezane vijesti
  • Autor: Novosti.rs
  • Photo: www.rts.rs
  • Datum: sreda, 19. februar 2014. u 11:05
 

      
Poslednje vesti
Srbija Predsednik opštine podneo ostavku zbog sukoba interesa, da bi par sati kasnije postao predsednik Skupštine opštine

Dosadašnji predsednik Opštine Topola Dragan Jovanović podneo je ostavku na današnjoj sednici Skupštine te opštine zbog, kako je obrazložio, sukoba interesa.

Srbija Najveći broj požara u Srbiji izbija zbog jedne stvari o kojoj mnogi ne razmišljaju (FOTO)

Tokom poslednje tri godine u Srbiji je buktalo oko 3000 požara, koji su izazvani iz jednog jedinog razloga. Ovi požari napravili su materijalnu štetu od oko 200 miliona dinara.

Srbija Varao kupce preko sajta 'Kupujem-prodajem'

Policija u Jagodini uhapsila B.Ž. (36) iz sela u okolini Ćuprije zbog sumnje da je preko sajta 'Kupujem-prodajem' oštetio kupce za 66.000 dinara.

Srbija Predsednik Srbije: Dačić mi nije konkurencija

Predsednik Tomislav Nikolić uveren je da bi pobedio na narednim predsedničkim izborima i da mu aktuelni ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nije konkurencija.

Izdvojeno
Najčitanije