ZA VAŠ HOLIVUDSKI OSMEH: Sve što treba da znate o BEZMETALNIM KRUNICAMA za zube

Zubi
pixabay.com

Da se razumemo – čovek je vizuelno biće. Estetsko. Dakle, ne samo da mu je važno da sam izgleda dobro i lepo, već je nekako naviknut da tu lepotu opaža i kod drugih. Ako uzmemo u obzir prvi kontakt sa ljudima, šta je ono što vi prvo opažate? Stisak ruke prilikom rukovanja, osmeh ili pogled? Ovde je jedino moguće "doraditi“ osmeh – ako vam je bitno da ljude osvajate upravo na ovaj način, sigurno ćete uraditi sve samo da vaš osmeh blista. Naravno, shvatate kuda ovo vodi – za savršen osmeh su, osim negovanih usana, potrebni i savršeni zubi!

 

Ipak, kada nam priroda nije naklonjena ili kada nam se jednostavno desi nezgoda zbog koje naši zubi baš i nisu reprezentativni, naravno da nećete skrivati svoj osmeh i svoja osećanja. Stomatologija je makar uznapredovala, tako da sada bez problema, uvek i svuda, možete srediti zube tako da izgledaju kao novi! Kako?

Bezmetalne krunice

Bezmetalne krunice su savršeno rešenje za vaš holivudski osmeh! Ukoliko ih već imate, znate o čemu pričamo, a ukoliko mislite da su vam potrebne, verujte, nećete se pokajti ukoliko se odlučite za ovakav vid investicije. Bezmetalne krunice su najbolji i najlakši način da zadovoljite sve estetske kriterijume kada je vaš osmeh u pitanju, a zašto je to tako, saznaćete u narednim redovima.

Bezmetalne krunice za osnovu imaju kristal cirkonijum. Ono što je zanimljivo u vezi sa njim je to da je otkriven 1789. godine od strane nemačkog hemičara Martina Klaprotha i da je kristal cirkonijum jako tvrd materijal (čak, jedan od najtvrđih) i kao takav se najpre koristio u oblasti svemirskih tehnologija!

Kristal cirkonijum je u savršenoj “simbiozi“ sa našim organizmom – istraživanja su dokazala da ovaj materijal ne proizvodi nikakav štetni efekat. Bezmetalne krunice koje su napravljene od kristal cirkonijuma je teško razlikovati od prirodnog zuba jer je ovaj materijal prilično transparentan, a prelamanje svetla je isto kao kod prirodnih zuba.

Bezmetalne krunice su uvek bolja opcija od metalnih

Prilikom ugradnje bezmetalnih krunica, za razliku od ugradnje metalnih krunica, potrebno je ukloniti pet puta manje zubne supstance.

Kao što smo već naglasili, bezmetalne krunice su u potpunosti zdrave i bezbedne za celokupno zdravlje čoveka, dok metal u metalnim krunicama često može da izazove upalu desni, ali i druge alergijske reakcije.

Bezmetalne krunice su trajnije

Koliko god dugo da imate bezmetalne krunice, njihov izgled i struktura se neće promeniti sa godinama i „korišćenjem“. Za razliku od njih, metalne krunice vremenom mogu da propadnu, a to ćete najlakše uočiti tako što ćete primetiti sivu liniju na mestu spajanja krunice sa zubom, odnosno desnima.

Ako se vratimo na početak teksta i priču o važnosti estetike za svakog čoveka, značiće vam i činjenica da su bezmetalne krunice esetetski daleko ispred metalnih krunica. Dakle, uz njih je zaista lako ostvariti san o blistavom holivudskom osmehu!

Bezmetalne krunice iliti cirkonijumske krunice su vrhunac stomatologije današnjice, a period navikavanja na njih je jedan do dva dana jer su najpribližnije prirodnim zubima u svakom smislu. Ovo definitivno nije slučaj sa metalnim krunicama za koje je potrebno nekad i do godinu dana da se “korisnik“ navikne.

Zbog svih sličnosti sa prirodnim zubima, bezmetalne krunice su neprimetne u poređenju sa ostatkom zuba, dok se metalne razlikuju po boji, pa su samim tim lakše uočljive.