NIJE UVEK ZDRAV: Četiri navike u ispijanju čaja koje ga čine OPASNIM PIĆEM

Čaj
Pixabay.com

Čaj se smatra korisnim, a glavna stvar je da se ne dozvolite uobičajene greške koje ga mogu učiniti opasnim napitkom.

 

Čaj sa ukusom citrusnog voća

Istraživanje „Journal of Food Composition and Analysis“ pokazalo je da kesice sa aromom citrusa sadrže 30 puta više norme olova i aluminijuma. Stvar je u tome što ovi metali imaju negativan efekat na bubrege i srce. Dakle, ako volite čaj sa narandžom, učinite to uz dodatak kore vreloj vodi, a na kupljene kesice zaboravite.

Pijete čaj nakon obroka

Čaj pogoršava apsorpciju gvožđa, tako da ovo piće ne treba uzimati nakon obroka. Dozvolite hrani normalno varenje, a tek onda popijte čaj. Ispijanje čaja odmah nakon obroka pogoršava stanje kože, kose i noktiju, tako da nutricionisti savetuju da pijete čaj 40-50 minuta posle jela.

Jak čaj

Ispostavlja se da previše jak čaj može izazvati akumulaciju fluora u kostima. Kao rezultat, javljaju se problemi sa zubima i kostima (oni će jednostavno postati suviše krhki). Stoga, ako volite jak čaj, pijte ne više od 4 šoljice dnevno. Česta upotreba negativno utiče na vaše telo (naravno, ne odmah).

Pijete čaj pre spavanja

Mnogi ljudi misle da čaj ne utiče na kvalitet spavanja i strahujući od kafe pre odlaska na spavanje, piju čaj. Ali uzalud. Doktori kažu da čaj uzbuđuje nervni sistem, pa čak i ako zaspite bez problema, spavanje će biti plitko, a ujutro ćete se probuditi slomljeni.

Stoga, pre nego što odete u krevet, umesto čaja, bolje je popiti kefir. Kefir savršeno utiče na telo uveče.