BUDITE U TOP FORMI PRED LETO: Provereno delotvorni saveti za mršavljenje i ZATEZANJE ZADNJICE

more
foter.com/photo/splashing-shores-swim-suite

Najtoplije godišnje doba je pred nama. Godišnji odmori su već uveliko spremaju i vreme je za polagano pakovanje kofera. Uživanje u kupanju i sunčanju na plažama nikada ne može biti potpuno ukoliko niste zadovoljni sopstvenim izgledom. Nezadovoljstvo sopstvenim izgledom ne dozvoljava nam da se u potpunosti opustimo.

 

Bez obzira koliko još vremena imate pre odlaska na letovanje, vreme je da reagujete i pokušate se koliko-toliko pobrinuti za sopstvenu kilažu. Nudimo vam nekoliko trikova za mršavljenje i podizanje zadnjice koji bi ukoliko ih se pridržavate morali dati rezultate.

Rezultati će svakako zavisiti ne samo od vašeg metabolizma već i vremena koje vam je preostalo.

Regulacija ishrane jedan je od najefikasnijih, ali i najzdravijih načina mršavljenja

 

Na pitanje kako smršati, često dobijamo odgovore o različitim dijetama koje nam u samo nekoliko dana omogućavaju da izgubimo neočekivani broj kilograma. Međutim, takve dijete pored dobrih rezultata u smislu mršavljena često sa sobom nose i mnoge zdravstvene probleme koji ne postaju vidljivi odmah, već nakon nekoliko godina.

Ishrana se može regulisati i bez različitih izgladnjivanja i strogih dijeta. Raznovrsnost ishrane veoma je važna za normalno funkcionisanje čovekovog organizma.

Preporučljivo je da svaki obrok u sebi sadrži izvore proteina, masti i ugljenih hidrata. Namirnice koje u sebi sadrže proteine jesu mesne namirnice, jaja, kao i riba i druge vrste morske hrane. Jagnjetina, svinjetina, govedina, piletina – sve ove mesne namirnice bogate su proteinima. Osim što sadrže proteine, jaja su takođe odličan izvor omega-3 masnih kiselina. Pastrmka, škampi, losos takođe sadrže proteine.

Različita ulja poput kokosovog, maslinovog, avokadovog odlični su izvori masti, baš kao i maslac. Budite pažljivi i maslac nikada ne menjajte margarinom.

Kada je reč o ugljenim hidratima, njih treba unositi, ali ne u prevelikim količinama. Stoga se za regulaciju ishrane čiji je krajnji cilj gubljenje viška kilograma preporučuje povrće koje sadrži manje količine ugljenih hidrata. Takvo povrće je zeleno povrće poput brokolija, spanaća, kupusa, krastavca, karfiola, kelja, zelene salate…

Nemojte se opterećivati brzinom gubljenja kilograma na uštrb zdravlja, već ishranu regulišite na zdrav način.  Rezultati će veoma brzo biti vidljivi uz malo fizičke aktivnosti.

Fizička aktivnost za mršavljenje i podizanje zadnjice

 

U današnje vreme postoji veliki broj izmišljenih preparata, tableta i čajeva za mršavljenje. Njihovi proizvođači obično garantuju dobre rezultate, ali u uputstvima za njihovu upotrebu naglašavaju da je uz njihovu upotrebu potrebno i biti fizički aktivan. Nećemo ulaziti u to koliko su ovakvi proizvodi korisni, samo ćemo naglasiti važnost fizike aktivnosti u procesu gubljenja kilograma.

Spektar fizičkih aktivnosti kojima se neka osoba može baviti kako bi smršala je izuzetno širok. Svaka fizička aktivnost je dobrodošla. Stoga, izaberite sport odnosno aktivnost koju najviše volitei bavite se njome intenzivnije nego do sada.

Možete trčati, plivati, igrati bilo koji sport sa loptom, ići na fitnes, aerobik, pa čak i plesati neki od plesova (recimo danas veoma popularnu salsu). Trenirajte i budite aktivni toliko vremena i sa tolikim intenzitetom koliko kilograma želite da izgubite.

Svakako da možete kombinovati više aktivnosti. Fizička aktivnost nije samo dobar odgovor na pitanje “kako smršati“ već i kako zategnuti svoje telo, ali i biti zdraviji.