Provereni saveti za topljenje naslaga na butinama

Šorcevi, suknje i helanke sve su češći prizor na ulicama naših gradova. Ako vas od nošenja ovih odevnih komada sprečava nezadovoljstvo oblikom i veličinom vaših bedara, pravi je trenutak da isprobate jedan od ovih korisnih saveta stručnjaka.

 

1. Jedite više proteina

Proteini poput ribe, jaja i belog mesa odlični su saveznici napetih mišića i lepe kože. Da bi telo preradilo protein potrebno mu je više snage, pa konzumiranje hrane iz ove grupe namirnica sagoreva više kalorija i topi masne jastučiće na kritičnim mestima na telu.

2. Čučnite

Redovna fizička aktivnost sastavni je deo zdravog života, ali i neizbežni deo vežbanja ako želite da imate isklesane i tanje butine. Najbolja vežba za ovaj deo tela su čučnjevi koje možete izvoditi u svako doba dana.

3. Kreme protiv celulita

Za gubitak centimetara na ovom delu tela pomoći će vam i preparati za borbu protiv celulita. Poslužite se domaćim preparatima koje sami možete napraviti, a koji će uz redovno nanošenje i trljanje ukloniti neželjenu pomorandžinu koru, a vama podariti tanje noge i butine.

4. Pozdravite se sa šećerom

Odreknite se industrijskih poslastica i belog brašna. Što manje šećera jedete to ćete ga manje i želeti. Ako osećate veliku želju za nečim slatkim, zadovoljite je prirodnim ‘slatkišima’ poput šargarepe i cvekle, ili komadićima čokolade sa visokim procentom kakaoa.

5. Opustite se

Ako većinu vremena provodite u merenju hrane koju unosite u organizam i proveri kilograma, upravo time ćete izazvati stres. Telo pod stresom luči hormon kortizol koji doprinosi taloženju masti na kritičnim mestima i tako usporava vaše napore. Umesto toga skoncentrišite se na zdraviji način života, opustite se i rezultati će sigurno doći.