Pročitajte tekst i više se nikada nećete osetiti “matoro”

Žene pričaju
foter.com / zoetnet / photo on flickr

Videti srećnu i potpuno zadovoljnu ženu postala je retkost. Dame koje su već prevalile četrdetetu postale su nesnađene zbog polsova kojim ih bombarduju, zbog porodičnih odnosa koje moraju da “peglaju” i svakodnevnih sitnica koje samo dolivaju ulje na vatru.

 

Kao da su jednostavno odustale od svoje lepote koja ih, uprkos svemu, krasi. Zato smo odlučili da vam damo nekoliko saveta koji će vas vratiti u život i učiniti da ponovo budete lepe, ali prvenstveno samima sebi. Naročito dame koje imaju preko 50 – one prve odustanu od svojih prioriteta i na ta slobodna mesta stavljaju tuđe potrebe. Tome je došao kraj, makar dok budete čitale ovaj tekst.

“Nije mi žao da napustim ovaj svet, ali mi je žao što ostavljam tolike lepotice”, rekao je Kazanova i potpuno je bio u pravu. Sve žene ovog sveta su lepe i iznutra i spolja, samo je potrebno posmatrati ih na pravi način.

Da ne biste zaboravile koliko ste važne svima, ali i sebi, evo načina da godinama stanete na put:

1. Hranite se zdravo

Iako vam je ovo možda već poznato. Čule ste mnogo puta da je organska hrana najbolja za vaš organizam, ali nikada niste ni pokušale da je konzumirate. Greška. Stare domaćice, žene preko 50-e godine najviše vole svoju kuhinju i poštuju navike koje su same još davno stvorile. Muževi od njih očekuju masnu večeru u kasnim večernjim časovima, što one, naravno, i naprave, pa onda onako porodično navale ne bi li utolili glad.

Drage dame, to nije rešenje. Stavite sebe na prvo mesto i odlučite se za zdarvije namirnice. Osim što ćete bolje izgledati, i osećaćete se bolje. Energija će biti na visokom nivou, a pozitivni stav postaće vaša svakodnevica. Izbegavajte gazirana pića, šećer i obrađenu hranu… i gledajte, čuda se dešavaju!

2. Vežbajte minimum dva puta nedeljno

Fizička kativnost veoma je bitan faktor u svačijem životu. izaberite šta vam drago – joga, individualni treninzi, pilates, trčanje, treninzi u većim grupama, neki sport… Uopšte nije važno, samo pritisnite ON u svom mozgu i krenite…

3. Pozabavite se psihom

Sve je u redu u vašem životu, skaldni ste i mirni? Ako je odgovor negativan, onda imate mnogo posla. Počnite što više da tražite mir u 24 sata. Nije bitno hoćete li slušati, slušati tihu ili glasnu muziku, meditirati ili vežabti jogu… Radite šta god vama prija, podignite vibraciju, ali samo onako kako vama odgovara, ne zavisite od drugih i videćete da se mnogo bolje osećate.

4. Provodite vreme u prirodi

Vreme provedeno u prirodi je veoma dobro utrošeno. Udišite čist vazduh, a neka vas okružuju zelene krošnje i neka pirka lagani vetar. Tada pogledajte svet oko sebe i budite svesne da vreme tada staje. Nemojte ni pomišljati na godine koje slede. I, ne, nistematore, kako vas mnogi nazivakju i karakterišu. Pokažite im da ste duhom iznad njih.

5. Isprobavajte stvari iz ormana 

Možda vam ovo zvuči šašavo, smešno, glupavo, ali pokušajte, barem jednom. Zabavite se same sa sobom. Probajte i one koje ste nosile pre nekoliko godina i smejte se. Smejte se dugo, punite se energijom i budite mlade duhom! A, to ćete upravo postići na ovaj način – budite lude, na pozitivan način, naravno! Srećno!