POŠTUJTE OVA PRAVILA: Evo kako da očistite telo bez izgladnjivanja

napitak
Pixabay.com

Kada kažemo detoks, obično mislimo na čišćenje tela eliminisanjem određenih namirnica, umesto kojih uvodimo dosta tečnosti.

 

Iako ovde leži istina, dobro je znati da postoje načini kako možete da izbacite toksine i sve štetne materije iz organizma, ubrzate rad vitalnih organa i ojačate imuni sistem.

Najsigurni i najzdraviji način se krije u prostoj eliminaciji prerađene hrane, alkohola, soli, kafe, kao i namirnica koje sadrže visok nivo masnoće.

Dobro se pripremite

Najbolji način da sprovedite uspešan detoks je da se pripremite. Dakle, napišite spisak jela, ili listu hrane koju ćete jesti, kao i one koje treba da izbegavate.
Na primer: možete da jedete povrće, ali se držite podalje od povrća koji sadrže skrob, poput kokica, paradajza isl.

Orašasti plodovi su odličan izvor proteina (običan i indijski orah, lešnik), a izbegnite slani kikiriki. Što se tiče mesa, sveža riba poput tunjevine i lososa su odličan izbor, i veoma hranljivi. Možete jesti piletinu, patku, ćuretinu, u neprerađenom obliku.

Konzumirajte dosta tečnosti i dodajte suplemente

Tečnost je ono što će vam najviše pričati, jer je poznato da ona hidrira i hrani vitalne organe. Ispijanje zelenog čaja je odličan izvor antioksidanata.
U svoju ishranu možete uvesti i suplemente u prahu, koje možete dodati u bilo koje piće, a i smuti napitke.

Kako da počnete

1. Iz ishrane eliminišete neke namirnice i pića koje nisu dozvoljene tokom detoksa. Ako inače pijete tri šoljice kafe, sada smanjite na jednu.

2. Pripremite svoju kuhinju! Napravite značajnu listu sastojaka i hrane koju možete da jedete, kako ne biste ostali gladni. Držite se ovih namirnica: biljni čajevi, spanać, badem, jagode, čia seme, losos, povrće…

3. Pronađite prijatelja sa kojim možete uporedo sprovoditi detoks plan. U dvoje je lakše!

4. Pišite svakog dana kako se osećate. Važno je da primetite kako se osećate na početku, sredini i samom kraju. Bićete oduševljeni rezultatima koji se odnose na veću energičnost, kvalitet i sjaj kože, bolje varenje…

5. Meditirajte tokom vašeg detoksa, kako biste umirili misli i doveli u ravnotežu svoje mentalno i fizičko blagostanje. Ne bi bilo najbolje da se odlučite za naporne trening tokom ovog perioda, jer je vašem telu potrebno da se opusti i zaleči.

6. Kada završite sa detoksom, postepeno uvodite hranu koju ste ranije konzumirali, trudeći se da ipak zadržite najbolje iz ovog plana čišćenja.