Vesti  Zdravlje  /  Ishrana

NJEGOVA LEPOTA UBIJA: Atraktivni muževi ruše SAMOPOUZDANJE ŽENE i stvaraju POREMEĆAJ U ISHRANI!

Stručnjaci tvrde da su nezdrave dijete uticale na različite poremećaje u ishrani, a najčešće pogađaju one dame koje smatraju da njihov partner izgleda privlačnije od njih.
Autor: D.K. Foto: Printscreen/Youtube
Vreme: 21:10h | 16. jul. 2017.
0

 

Istraživanje Univerziteta Florida potvrđuje da žene često menjaju režim ishrane motivisane time što suprug izgleda bolje od njih. 

 

 - Što pre budemo shvatili da su poremećaji u ishrani kod udatih žena uslovljeni nezadovoljstvom zbog poželjnog izgleda partnera, bićemo u boljoj situaciji da im pomognemo - reči su doktorke Tanie Rejnolds.

 

Rejnolds kaže da žene imaju previše nerealna razmišljanja o tome koliko njihovi partneri žele da budu mršave i zbog toga često započinju nezdrave dijete zasnovane na izgladnjivanju. Tako dovode svoje zdravlje u opasnost, piše Dejli Mejl.

 

- Jedan od načina da se pomogne ovim damama dolazi od partnera od kojih se očekuje i po koja lepa reč čak i trenucima apsolutne lenjosti. Takođe, muškarci bi zbog zdravlja svojih supruga mogli više da se oslone na emotivnu povezanost umesto toga što će isključivo apostrofirati seksualnu privlačnost - zaključuje Rejnolds a prenosi Dejli Mejl.

 

Nezajažljiva potreba za dijetom nije zabeležena kod žena koje su se osećale privlačno i nadmoćno u društvu svojih muževa. Što se tiče muškaraca, njihova briga o ishrani nije na značajnom nivou bez obzira na seksualnu privlačnost supruge.

 

Studija je objavljena u časopisu Bodi Image i pre svega se bavi strahovima žene da neće ispuniti zahteve svog partnera. Rejnoldsova je sa psihološkinjom Andreom Melcer pokušala da dovede u vezu samopouzdanje žene i bračnu stabilnost.

 

- Osećam krivicu posle jela. Mnogo mi je lakše kada je moj stomak prazan. U danima kada nabacim po neki neželjeni kilogram, odmah osetim nervozu koja se manifestuje na odnos sa suprugom - reči su jedne od učesnica studije.

 

Ovakva vrsta motivacije za radikalnim promenama u ishrani, najčešće dovodi do štetnih posledica: stres, anksioznost, poremećaj ishrane, depresija. Stručnjaci sa Univerziteta na Floridi navode da je motivacija koja nastaje druženjem sa zgodnim drugaricama mnogo poželjnija, jer je jačina emocionalne povezanosti niža a kritika deluje stimulativno.

Komentari

Nije moguće komentarisati vesti starije od 5 dana.